Pokračuje Daniel Lipšic vo vynášaní zo spisu a Monika Tódová zametá stopy?

14.12.2018 | 10:54
  0
Daniel Lipšic je vo výkone podmienečného trestu a keby sa preukázalo, že vynáša zo spisu, ďalšie trestné konanie by preňho mohlo znamenať zmenu prechodného pobytu.

Len nedávno sa nadchýnali prácou vyšetrovacieho tímu vraždy Jána Kuciaka. Tí istí nadšenci dnes obviňujú policajtov z úniku informácie o príkaze prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na zadržanie Norberta Bödöra. Existuje mnoho dôvodov veriť, že cieľom tejto manipulácie je zakryť skutočnosť, že z vyšetrovacieho spisu vynáša a účelovo prikrášľuje advokát Daniel Lipšic.

Ako inak, útok proti vyšetrovaciemu tímu rozohrala marioneta mediálneho pasáka Monika Tódová.

Okrem toho, že v článku jednoznačne prisudzuje zodpovednosť za únik informácie pracovníkom vyšetrovacieho tímu, dala táto spolupracovníčka mafie priestor na vyjadrenie advokátom poškodených rodín Danielovi Lipšicovi a Romanovi Kvasnicovi.

Obaja svorne tvrdili, že sa k úniku nevedia vyjadriť, pretože nemajú dostatok informácií. A v tom spočíva kľúč k rozlúšteniu motívu, ktorý Moniku Tódovú viedol k obvineniu policajtov.

Nebol dôvod pýtať sa advokátov na to, čo si myslia o tom, že Norbert Bödör vedel dopredu o príkaze na jeho zadržanie. Ani jeden, ani druhý nie sú v postavení, aby mali na túto otázku relevantnú odpoveď. Tú môžu poskytnúť len príslušné úrady. Podstata tejto hry spočíva v tom, že ak JUDr. Lipšic nemá dostatok informácií, nemôže ani vynášať zo spisu. A jeho mediálna spolupracovníčka Monika Tódová ochotne upriamila pozornosť na vyšetrovací tím, aby navodila dojem, že aj predošlé úniky pochádzajú odtiaľ. Súdiac na základe mnohých skúseností, pravda môže byť úplne iná a skladá sa z niekoľkých bodov. Niet dôvod neveriť, že za predchádzajúce úniky nesie zodpovednosť Daniel Lipšic.

Aj informáciu o upozornení Norberta Bödöra na zatykač pravdepodobne vyniesol Monike Tódovej práve on.

Daniel Lipšic je vo výkone podmienečného trestu a keby sa preukázalo, že vynáša zo spisu, ďalšie trestné konanie by preňho mohlo znamenať zmenu prechodného pobytu.

Monika Tódová (a to treba zvýrazniť) veľkoryso zabudla na okolnosť, že únik informácie o príkaze na zadržanie Norberta Bödöra mohol spôsobiť niekto na Úrade špeciálnej prokuratúry. Táto možnosť je dokonca pravdepodobnejšia než tá, ktorú ponúkajú verejnosti v rámci krycieho manévrovania Daniel Lipšic s Monikou Tódovou.

Mlčanie Moniky Tódovej o možnom zapojení Úradu špeciálnej prokuratúry do úniku informácií je podozrivé, pretože v minulosti nevynechala jedinú príležitosť kritizovať alebo inak napádať Dušana Kováčika. Prečo teraz, keď sa jej ponúkla jedinečná príležitosť spojiť šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry s Norbertom Bödörom, jednostranne útočí na vyšetrovací tím? A prečo práve jej mediálny dušpastier dostáva príležitosť nepresvedčivo tvrdiť, že nemá dostatok informácií? Máme mnoho dôvodov domnievať sa, že odpoveď na tieto otázky nebude vzdialená od predpokladu, že pani Tódová a pán Lipšic manipulujú s verejnou mienkou podľa toho, ako to vyhovuje ich osobným a politickým záujmom.

Zdroj: datel.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti