Podpredseda nemeckého parlamentu zdieľa s Ruskom obavy o nespoľahlivosti USA

29.05.2018 | 14:28
  0
Wolfgang Kubicki sa vyslovil aj za normalizáciu vzťahov medzi Bruselom a Moskvou.

Podpredseda Spolkového snemu, na stretnutí s predsedom zahraničného výboru hornej komory ruského parlamentu Konstantinom Kosačevom zdieľal obavy Ruska ohľadne nespoľahlivého správania sa Spojených štátov. Wolfgang Kubicki vidí budúcu úlohu Nemecka v rámci vedenia Európskej únie, ktorá sa týka aj normalizácie vzťahov medzi EÚ a Ruskom.

„Úplne zdieľam vaše znepokojenie nad nepredvídateľnosťou americkej politiky. Táto situácie vedie k potrebe, aby Nemecko posilnilo a prevzalo vedenie v rámci zahraničných vzťahov, vrátane vzťahov s Ruskom,“ povedal o budúcej politike Bruselu predstaviteľ nemeckých Slobodných demokratov (FDP).

Kubricki v súvislosti s najnovšími rozhodnutiami amerického prezidenta Donalda Trumpa, ako je napríklad jednostranné odstúpenie z iránskej jadrovej dohody, napriek kritike zo strany lídrov EÚ alebo ohľadne protiruských sankcií, zdôraznil, že tieto kroky predstavujú vo vzťahoch medzi EÚ a USA nové výzvy.

Podpredseda Bundestagu spomenul aj plán Spojených štátov zaviesť 25-percentné a 10-percentné dovozné prirážky na oceľ a hliník, čo podľa neho vyvolalo u predstaviteľov členských štátov Európskej únie vlnu rozhorčenia.

Zdroj: sputniknews.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti