Podpredseda Európskej komisie Timmermans: Je smutné, že Sorosova nadácia odchádza z Budapešti

16.05.2018 | 10:49
  0
O rozhodnutí presťahovať budapeštiansku pobočku do Berlína informoval v utorok hovorca kancelárie v Budapešti Csaba Csontos.

Je smutné, že v jednej z členských krajín Európskej únie zatvoria medzinárodnú kanceláriu občianskej organizácie, akou je Nadácia otvorenej spoločnosti. V súvislosti s avizovaným presťahovaním budapeštianskej kancelárie nadácie amerického finančníka maďarského pôvodu Georgea Sorosa do Berlína to v utorok uviedol na Twitteri prvý podpredseda Európskej komisie (EK) Frans Timmermans.

"V krajinách, kde občianska organizácia, ktorá sa snaží pomáhať vybudovať dynamickú a tolerantnú demokraciu, sa cíti byť ohrozenou a cíti, že už nie je schopná vykonávať svoju prácu, trpí demokracia," citovali viaceré maďarské internetové médiá reakciu Timmermansa.

O rozhodnutí presťahovať budapeštiansku pobočku do Berlína informoval v utorok hovorca kancelárie v Budapešti Csaba Csontos.

Podľa jeho slov dôvodom tohto definitívneho kroku je "čoraz depresívnejšie politické a právne prostredie v Maďarsku". Nadácia presťahuje svoju činnosť i pracovníkov do nemeckého hlavného mesta, dodal.

Zdroj: 24hod.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti