Počas vojenského cvičenia na Lešti sa pri nehode tanku zranili americkí vojaci

19.09.2018 | 13:10
  0
Bližšie informácie pre vyšetrovanie a tiež preto, že nejde o príslušníkom Ozbrojených síl SR, nie je možné v súčasnosti poskytnúť.

Počas cvičenia Slovenský štít 2018 (Slovak Shield 2018) sa na Lešti zranili americkí vojaci. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, nehoda amerického tanku Abrams sa stala v stredu ráno v skorých ranných hodinách.

K nehode zavolali dva vrtuľníky

„Zranili sa traja príslušníci Armády USA, z toho jedna žena. Dvoch, ktorí boli zranení ťažko, transportovali letecky do nemocnice, tretieho ľahko zraneného previezla do nemocnice sanitka,“ spomenula hovorkyňa rezortu obrany.

Ako dodala, bližšie informácie pre vyšetrovanie a tiež preto, že nejde o príslušníkom Ozbrojených síl SR, nie je možné v súčasnosti poskytnúť.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zo strediska Poprad Zuzana Hopjaková, k nehode leteli dva záchranárske vrtuľníky zo stredísk Banská Bystrica a Nitra.

Muž mal devastačné zranenie nohy

Banskobystrickú posádku vyslali k zranenému mužovi s devastačným poranením nohy. Druhá posádka, ktorá priletela na pomoc z Nitry, pomáhala zranenej žene s polytraumou.

„Zranených po prílete prevzali do svojej starostlivosti lekári leteckých záchranárov. Na mieste im poskytli zdravotnú starostlivosť a po preložení na palubu vrtuľníkov ich previezli do nemocnice v Banskej Bystrici,“ spomenula Hopjaková s tým, že ich tam odovzdali v stabilizovanom stave.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti