PLATY POSLANCOV NR SR

25.07.2017 | 16:43
  0
... dodatok.

Včerajší článok vyvolal búrlivé emócie a rôzne reakcie v komentároch na facebooku pod prvým článkom. Tak som sa rozhodla, že k tomu ešte niečo doplním!

Pri zrušení amnestií tu všetci bliakali o tom, aká je to verejná objednávka. Mňa a aj doktora Harabina a aj mnoho iných právnikov išlo hodiť o zem, ale bola to "verejná objednávka". Tak ja sa pýtam:

Prečo TOTO nie je verejná objednávka?!?!?!

Prečo netreba TÚTO otázku položiť verejnosti?!?!?!

Prečo sa na TOTO poslanci nepýtajú takého Markoviča alebo Ota Weitera? Veď to sú experti na VŠETKO!

Ja viem, že ľudia budú na mňa za toto nahnevaní, ale treba si to pripomenúť a uvedomiť!

Jedna čitateľka písala v komentároch na facebooku pod prvým článkom, že túto tému treba „živiť" do prvého zasadnutia parlamentu, nieže sa na to zabudne! Dobré, však?

Vážení voliči, oni si to odsúhlasia! 

Proti bude len nejaký určitý počet poslancov, aby sme "akože" mali opozíciu a bude to „natesnotku“, ale platy sa "odmrazia". Nemusíte sa báť, „podarí“ sa im to! Im stúpne príjem a vám tlak. Čiže win-win! Každému niečo!

Zákon č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, ktorým sa riadi výpočet platu poslanca Národnej rady SR je zákon! Prečo to prízvukujem? Aby si každý uvedomil, že je rozdiel medzi zákonom a ústavným zákonom. Rozdiel je aj v kvóre, ktoré je potrebné na prijatie takéhoto zákona, prípadne jeho zmenu alebo zrušenie. Na prijatie, zmenu alebo zrušenie „obyčajného“ zákona je potrebná nadpolovičná väčšina prítomných poslancov, pričom parlament je uznášaniaschopný, ak je prítomná nadpolovičná väčšina všetkých poslancov. „Preložíme“ si to do matematiky:

Uznášaniaschopný parlament – nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, tzn., že zo 150 poslancov tam musí byť polovica plus aspoň jeden = 150 / 2 +1 = 76.

Nadpolovičná väčšina prítomných poslancov znamená, že z týchto aspoň 76 poslancov, viac ako polovica musí za zákon zahlasovať = 76 / 2 + 1 = 39!!!

Takže na prijatie tejto zmeny stačí, ak bude v parlamente 76 ľudí a z toho aspoň 39 stlačí gombík „ZA“! Takže treba sledovať toto hlasovanie, lebo výhovorky:

„My sme za to nehlasovali!“ 

môžu prísť aj od poslancov, ktorí v ten deň v sále nebudú!!!! To BUDE čistý alibizmus! Správna, aspoň pre mňa, Vážení, čiže správna odpoveď každého poslanca, čo za niečo stojí, musí byť:

„Ja som hlasoval a to PROTI!!!!“

Len neviem, koľkí si to uvedomujú, že čo nás toto „stlačenie“ toho správneho gombíka bude stáť. 

Toto vyjadrenie súhlasu by predstavovalo čisto matematicky:

1.000,- eur mesačne x 150 poslancov = 150.000,- eur mesačne .

Túto sumu musí niekto vyprodukovať, alebo bude len jednoducho niekde chýbať!

A ročne?

Tak schválne:

150.000,- eur mesačne x 12 mesiacov = 1.800.000,-

Slovom jeden milión osemstotisíc eur!

Neviem, mne sa to zdá veľa! Možno nikomu inému, tak potom sa hlboko ospravedlňujem!

Na záver by som chcela dodať ešte jednu maličkosť: táto suma predstavuje len to zvýšenie!!!

Judita L. 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti