Plán Bruselu prerozdeliť migrantov medzi štáty EÚ zvýši teroristickú hrozbu, varoval maďarský šéf diplomacie

07.09.2018 | 13:55
  0
Szijjártó ďalej uviedol, že EÚ potrebuje obnoviť zaistenie bezpečnosti eurobloku.

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó opätovne kritizoval migračnú politiku Európskej únie. Podľa jeho názoru plánované prerozdelenie migrantov v rámci EÚ zvýši riziko terorizmu.

Szijjártó v reakcii na predchádzajúce poznámky šéfov diplomacie Francúzska a Luxemburska povedal, že predstavitelia oboch spomínaných štátov chcú dosiahnuť presídlenie ilegálnych migrantov do štátov EÚ, vrátane tých členských krajín, ktoré v čase krízy odmietli udeliť utečencom azyl, ako napríklad Maďarsko.

„Predstavovalo by to obrovské nebezpečenstvo a ďalšie zvýšenie teroristickej hrozby," poznamenal minister.

Szijjártó ďalej uviedol, že EÚ potrebuje obnoviť zaistenie bezpečnosti eurobloku. „Mali by sme byť schopní chrániť hranice Európy na pevnine aj na mori", dodal s tým, že Maďarsko za týmto účelom vytvorilo spojenectvo s talianskym ministrom vnútra Matteom Salvinim.

Svojmu francúzskemu náprotivkovi Jean-Yves Le Drianovi v tejto súvislosti pripomenul, že Maďarsko nikdy nebolo francúzskou kolóniou a vyzval ho, aby „upustil od koloniálneho slovníka, ktorý vo vzťahu k Maďarsku použil v posledných dňoch“.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti