Pápež rokoval s francúzskym prezidentom Macronom za zatvorenými dverami

26.06.2018 | 16:03
  0
Stretnutie sa konalo v čase, keď sa Európa pokúša vyriešiť utečeneckú otázku.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron absolvoval v utorok vo Vatikáne súkromnú audienciu u pápeža Františka, informovala agentúra AP.

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi uviedol francúzskeho politika do svojej pracovne, následne sa ešte pred zrakmi médií niekoľko minút rozprávali a potom už nasledovalo rokovanie za zatvorenými dverami bez prítomnosti novinárov.

Ako doplnila AP, stretnutie sa konalo v čase, keď sa Európa pokúša vyriešiť napätie vyplývajúce z veľkého počtu prichádzajúcich migrantov. Pápež nalieha na európske štáty, aby na svojom území prijali všetkých utečencov, ktorých prítomnosť môžu organizačne zvládnuť.

Jediným cieľom Macronovej návštevy v Taliansku je Vatikán; stretnutia s talianskymi politikmi na programe nemá. Macrona s manželkou Brigitte vítala vo Vatikáne hliadka Švajčiarskej gardy.

Francúzska a talianska vláda sa tento mesiac začali navzájom slovne napádať, keď sa Taliansko rozhodlo zatvoriť svoje prístavy pre humanitárnu loď Aquarius s vyše 600 migrantmi na palube.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti