Pápež František zradil európskych katolíkov.

21.02.2017 | 12:51
  0
Dlhodobo v spoločnosti rezonujú pápežove vyjadrenia, nezlučiteľné s európskym kresťanstvom.

Ponúka európskej spoločnosti akési riešenia, ktoré majú upokojiť kresťanskú verejnosť. Problémom je, že v komunite kresťanov vyvolávajú opačný efekt.

Ľudia sú preto zmätení a frustrovaní.

Začnime analýzou toho, čo v súvislosti s migrantami vyvoláva nepokoje v európskej spoločnosti. Som hlboko presvedčená, že všetky dnešné problémy v Európe, či už je to spoločenský odpor k migrantom, nenávistné prejavy ľudí voči farbe pleti, odsudzovanie, snaha sa obrániť a pod., majú pôvod v strachu.

Kresťania sa migrantov jednoducho boja! Ich postoje, sú po útokoch moslimských teroristov z radov migrantov prichádzajúcich  do Európy, úplne legitímne.

Povedzme si tiež podstatu, prečo sa ľudia stávajú katolíkmi. Pra-podstata je veľmi jednoduchá. 

Ľudia chcú iba niekam patriť a spoločenstvo kresťanov je komunita, ktorá im okrem spoločenského zaradenia sa, ponúka aj plnohodnotný duchovný život, ktorý ľudí napĺňa. Robí ich život, v ich vlastných očiach, hodnotnejším.

A do toho príde pápež a v liste určenom populistickým hnutiam v USA vyhlási, že moslimský, ani židovský terorizmus neexistuje a že kresťania v Európe posledných pár storočí, relatívne pokojne žijúci, sa dokážu radikalizovať rovnako, ako Moslimovia! 

Čo si majú ľudia o tom myslieť? Sú tým zmätení!

Snažím sa pápeža pochopiť, lebo je do istej miery mojím spoločenským vzorom. Hľadám v kontexte toho, čo povedal rácio, logiku, vyšší spoločenský princíp, vlastne hocičo, čo mi  pápeža pomôže pochopiť, lebo slepo dôverovať rímsko-katolíckym lídrom sa nedá! História to predsa potvrdila už hádam tisíc krát! Ale či sa to niekomu páči alebo nie, vo mne vyvoláva pocit, že má zrádza! A som presvedčená, že takto to vnímaju celé "haldy" kresťanov!"
Otázka znie, prečo to robí? 

Pápež predsa oveľa lepšie ako hocikto iný vie, že ľudia ho vnímajú pocitovo, pretože mu veria. Kresťanstvo je aj o láske k svojmu pápežovi. Na druhej strane, nedá sa bezhranične milovať človeka, ktorý zrádza naše spoločné ideály!

Ľudia sa boja, otče!

Netreba zabúdať na fakt, že nie celý svet vníma pápeža ako Európania. Napríklad na Americkom kontinente, kde moslimský terorizmus - ako globálny problém (s výnimkou USA, kde je hrozba vyššia), v podstatne neexistuje. Ľudia preto pápežove slová ako zradu nevnímajú. Naopak. Vnímajú ich ako učenie! Navyše, pápež z Ameriky pochádza, čiže na Americkom kontinente je vnímaný ako "ich pápež!" 

Z toho mi vyplýva jediné! Pápežove slová o neexistencii terorizmu, nie sú určené pre Európanov! My ich máme len strpieť!

Pápežove slová sú určené na boj proti Trumpovi v Amerike - hlavne v strednej a južnej časti, kde je pápež veľmi populárny a naopak, Spojené štáty, rozhodne populárne pod vedením Trumpa nie sú. 

Na európskych katolíkov bojujúcich s moslimský terorizmom, nie je teda jeho úradom, dnes braný žiadny ohľad.

Záver je jednoznačný. Odhliadnuc od toho, koľko ma môj pápež miluje ,si myslím, že rozdeľovanie sveta politikárčením, mu rozhodne nepristane.

Nezvyknem sa verejne vyjadrovať na tému otca Františka z jednoduchého dôvodu. Je pápež a ja som katolíčka. Cítim sa preto do istej miery zaujatá úctou, ktorú voči úradu pápeža prechovávam. Sú však veci, ktoré sa ani s úctou k jeho osobe, prepáčiť nedajú. Pápež sa totiž nadmieru politicky angažuje, čo si rozhodne vyžaduje reakcie, lebo jeho verejný úrad, na "politikárčenie" nie je predurčený. Okrem toho, pápež neskrýva svoj boj proti Trumpovi, čím sa sám zo svetového kresťanského lídra, "degradoval" do úlohy bežného ľavicového politika "ala  Clinton's!"

Katalin Tara

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti