Otvorený list Veľvyslanectvu Ruskej Federácie na Slovensku

28.03.2018 | 14:15
  0
Vážený pán veľvyslanec Alexey Leonidovič Fedotov, vážené dámy a páni diplomati!

Dovoľujem si  Vám touto cestou napísať pár riadkov, o ktorých som presvedčená, že ich rovnako cítia aj mnohé ďalšie Slovenky a Slováci. Som človek, ktorý je vo svojom osobnom živote šťastný, v hĺbke srdca cítim zmierenie a pokoj, no napriek tomu sa vo svete dejú udalosti, ktoré ma jednoducho nenechávajú chladnou a ja túžim prehovoriť aspoň formou písaného slova.

Žijeme prelomovú dobu, v ktorej sa udalosti prelievajú takou rýchlosťou, že je pre bežného človeka veľmi náročné pochopiť čo sa to vlastne deje. Obyčajný smrteľník, ktorý dennodenne bojuje o svoje prežitie, nemá sily to odsledovať a správne vyhodnotiť. Vytvoriť si takpovediac mozaiku, ktorá by mu vedela dať správne odpovede na procesy, ktoré sa vo svete dejú. A možno z toho dôvodu ani nie je schopný uvidieť, či počuť tú krivdu, neprávosť a bolesť, ktorá sa pácha na Rusku, či ruskom národe.

Po lícach mi tečú slzy… Je to horký dážď, ktorý potvrdzuje ako silno ľudstvo potrebuje nájsť samo seba. Svoju veľkosť! Vyliečiť srdcia, ktoré niekto zlomyseľný otrávil. Je pre mňa náročné pozerať sa na fotky z Vášho mesta Kemerovo, v ktorom v nedeľu pri požiari obchodného centra zahynulo množstvo ľudí. Veľa detičiek… Cítim bezmocnosť, pretože deti sú naše svetlo, nádej, budúcnosť. Ten pomník z kvetov a hračiek nemôže nechať chladného žiadneho človeka, ktorý má srdce. Najsmutnejší je pre mňa fakt, že ten požiar založil niekto úmyselne… s vedomým, že v tej časti obchodného centra sa nachádza „detský svet“, čiže tam bude veľa detí a o to väčšia trauma dopadne na ruský národ. Prijmite preto moju/našu úprimnú sústrasť a morálnu podporu, ktorá ide priamo z hĺbky čistého srdca.

Útočí sa na Vás, na Vašu krajinu zo všetkých strán. Jedno s druhým súvisí… Nedávne otrávenie bývalého agenta Skripaľa a jeho dcéry v anglickom meste Salisbury je jasným príkladom tzv. falošnej vlajky(false flag), čo neznamená, že sa udalosť nestala, ale že bola v réžií niekoho iného ako nám hneď vzápätí bez akýchkoľvek dôkazov podhadzujú médiá a najrôznejšie politické „bábky“, ktorých slová nemajú žiadnu výpovednú hodnotu. Na Slovensku sa len nedávno odohrala podobná akcia, ktorej zámerom bolo odstavenie od moci pána Fica a jeho vlády. Slovenský národ múdro zhodnotil situáciu a odhalil pravý zámer vraždy dvoch mladých ľudí, ktorá na niekoľko týždňov traumatizovala spoločnosť a nepodporil vo veľkom protesty organizované zo zahraničia.

Verím, že náš nový pán premiér Peter Pellegrini si zachová nadhľad, múdrosť a nebude trestať obeť namiesto vinníka. Nedávna smutná udalosť, ktorá sa odohrala na Slovensku nech mu je príkladom. Ľudia vládu podržali(napriek mnohým pochybeniam), pretože pre nich je oveľa závažnejším zločinom vlastizrada ako korupcia, či zlodejstvo, ktoré sú následkom chorého konzumného systému, v ktorom žijeme. Keby vláda padla, tak v tejto chvíli by sa už s určitosťou porúčali zo Slovenska niektorí z Vás, pretože naša „vážená“ opozícia( Klus, Poliačik, Dostál…) sa vyjadrila celkom jasne. Treba byť pajác, ovca… pretože Veľká Británia povedala a my musíme byť rovnako hlúpi a solidárni so svojimi spojencami. Tými spojencami, ktorí nás v roku 1938 zradili. Páni sa asi nikdy nepoučia z minulosti, no našťastie to nie sú oni, kto rozhoduje na Slovensku. Našťastie… Zámer zvrhnúť vládu a následne dosadiť figúrky, ktoré na slovo poslúchajú pánička spoza mláky sa neuskutočnil, a tak nás nemôžu hnať do konfrontácie s Vašou krajinou.

Verím, že vo svete kde lož je pravdou a pravda lžou sa už čoskoro všetko zmení. Často opakujem, že všetko zlé je na niečo dobré. Čím mocnejšie nás štvú proti Rusku, tým rýchlejšie si uvedomujeme kde máme svoje korene, ktoré sa dajú vytrhať len násilím. Verím, že spoločne budeme príkladom pre ostatný svet a privedieme ľudstvo „domov“… k pochopeniu, že sme neprišli bojovať, ale spolupracovať. Snáď jedného vzácneho dňa pochopíme aj podstatu Bytia, ktorého základom nie je nenávisť, ale láska… Jednota.

Пусть Бог защитит нас!
S úctou Michaela Michelová, Trenčín

Zdroj: blog.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti