Otvorený list Slovenských Brancov ministrovi obrany

19.09.2018 | 10:09
  0
Požadujeme, aby sa prestali výsostne hájiť zahraničné záujmy na Slovensku a namiesto toho začali hájiť naše záujmy v zahraničí! Požadujeme, aby boli prostredníctvom vlády, hájené tradičné hodnoty a kultúra Slovákov.

Reagujem týmto, pán minister P.Gajdoš, na Vašu výzvu, ktorú sme obdržali prostredníctvom odvysielaného dokumentu o činnosti SB z dielne RTVS. Uvádzate, že ste nikdy neobdržali žiadnu správu z našej strany o ochote spolupracovať, komunikovať či podriadiť sa kontrole zo strany štátu. Pýtate sa verejne na naše požiadavky. Tu je naša odpoveď.

Požadujeme, aby sa prestali výsostne hájiť zahraničné záujmy na Slovensku a namiesto toho začali hájiť naše záujmy v zahraničí ! Požadujeme, aby boli prostredníctvom vlády, hájené tradičné hodnoty a kultúra Slovákov. Požadujeme podporu tradičnej rodiny, mladých ľudí a pôrodnosti na Slovensku. Požadujeme, aby boli občania SR, ich bezpečnosť a záujmy na prvom mieste. Požadujeme, aby bola rešpektovaná ústava SR, zákony a práva.

Našou snahou nikdy nebolo a nebude suplovať štát či jeho jednotlivé orgány. Našou snahou bola aj bude podpora nášho spoločného štátu a výpomoc jeho jednotlivým orgánom.

Nebudujme zo štátu zástupcu a inštitúciu len určitej skupiny ľudí. Budujme zo štátu inštitúciu zastupujúcu všetkých občanov. Štát je náš spoločný útvar, bez ohľadu na politické presvedčenie, názory, národnosť, rasu, náboženstvo. My chceme byť súčasťou tohto štátu, tohto zriadenia. Štát musí byť predsa schopný a ochotný spolupracovať a komunikovať so všetkými občanmi, nie len s občanmi určitých politických názorov a postojov.

Nevytvárajme z vlastných občanov nepriateľov. Nevytvárajme z vlastných ľudí cudzincov. My nie sme cudia armáda, my sme občania SR, ktorí sú ochotní brániť našu spoločnú vlasť.

Sme ochotní komunikovať, sme ochotní jednať. Jednajme teda a neveďme žabomyšie vojny. Vytvorme domobranu pre všeobecné blaho SR a jej občanov. Domobrana môže byť realitou už dnes, závisí len na Vašom rozhodnutí len na Vašej ochote komunikovať a konať reálne skutky. My sme ochotní sa podriadiť kontrole, sme ochotní robiť určité ústupky. Nie sme vaši nepriatelia, sme občania Slovenskej republiky a chceme pomôcť.

Pevne verím a dúfam, že tak ako ste deklarovali budete aj skutočne ochotný komunikovať a spoločne sa pokúsime vyriešiť tento vzniknutý problém, ktorý nemusel byť.

Peter Švrček, predseda NVB, hl. vel. síl SB.

 Zdroj: Facebook


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti