Orbán: Voľby do Európskeho parlamentu rozhodnú, či sa bude pokračovať v likvidovaní kresťanskej Európy a jej národných štátov

29.07.2018 | 10:48
  0
Maďarský premiér vo svojom prejave ostro kritizoval lídrov Európskej únie.

Víziu spoločnej obnovy krajín v Karpatskom oblúku a v celej strednej Európe načrtol v sobotu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v prejave na 29. letnej univerzite Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad.

Podľa agentúry MTI premiér vyhlásil, že sa končí 100-ročné obdobie samoty Maďarov. „Sme opäť silní, odhodlaní a smelí, máme peniaze a potrebné zdroje," zdôraznil.

Orbán poznamenal, že v uplynulých rokoch Maďarsko svojim susedom potvrdilo, že ich spolupráca s Maďarskom je prospešná. Susedným štátom maďarský ministerský predseda navrhol, aby prepojili svoje diaľnice a energetické siete, vybudovali spoločne vysokorýchlostnú železnicu a zosúladili svoju obrannú politiku i rozvoj ozbrojených síl.

Premiér pripomenul, že v aprílových parlamentných voľbách dostala jeho vláda mandát na vybudovanie novej éry. Ocenil podporu zahraničných Maďarov vo voľbách a za významný výsledok označil skutočnosť, že maďarským občianstvom - v rámci zjednodušeného prideľovania občianstva - disponuje už milión Maďarov žijúcich v zahraničí.

Orbán v prejave opäť ostro kritizoval lídrov Európskej únie, ktorí podľa jeho vyjadrenia nie sú schopní chrániť Európu pred prisťahovalectvom.

Za jedinú možnú spoločnú vážnu tému európskych parlamentných volieb na budúci rok označil premiér otázku prisťahovalectva. "Ak Európa bude rozhodovať o prisťahovalectve, rozhodne aj o európskej elite a o tom, či sa terajšie vedenie Únie k otázke prisťahovalectva postavilo správne," zdôraznil.

Voľby do Európskeho parlamentu budú podľa jeho slov o tom, či sa bude naďalej pokračovať v postupnom likvidovaní kresťanskej Európy a Európy národov.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti