Orbán: Naše stanovisko k migrácii je od roku 2015 nemenné, aj keď nepohodlné

05.07.2018 | 11:21
  0
Maďarský premiér sa stretol s nemeckým ministrom vnútra Seehoferom.

Maďarsko nemôže a ani nechce prijať nikoho, avšak je pripravené kedykoľvek pomôcť pri vracaní ilegálnych prisťahovalcov do Grécka.

V Berlíne to v stredu pri rokovaní s nemeckým spolkovým ministrom vnútra Horstom Seehoferom vyhlásil predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, ktorý sa vo štvrtok stretne v nemeckom hlavnom meste i so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Na margo problematiky migrácie hosť z Budapešti pripomenul, že stanovisko Maďarska k tejto otázke je nemenné, priame a úprimné, aj keď nepohodlné od roku 2015.

Súčasne pripomenul, že žiadny žiadateľ o azyl sa na územie EÚ nedostal v Maďarsku ako prvej krajine.

Obaja účastníci stretnutia sa podľa správy tlačovej agentúry MTI, ktorá sa odvoláva na príslušný útvar úradu premiéra, zhodli na tom, že dvojstranné bavorsko-maďarské vzťahy neboli nikdy lepšie ako v súčasnosti konštatujúc, že širokú spoluprácu v hospodárskej sfére sa podarilo rozšíriť i na oblasť obranného priemyslu.

Kresťanská demokracia stojí podľa ich názoru pred obrovskou príležitosťou, pretože európskym občanom je čoraz zrejmejšie, že iba kresťanskí demokrati sú schopní ochrániť pracovné príležitosti, hranice a kultúrnu identitu starého kontinentu.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti