Orbán: Je potrebné odhaliť rozsah Sorosovej siete

30.10.2017 | 07:40
  0
Maďarský premiér Viktor Orbán vyhlásil, že sieť financovaná americkým miliardárom a finančným špekulantom Georgeom Sorosom využíva Európsku úniu na dosiahnutie vlastných cieľov.

Pri tejto príležitosti zopakoval svoje predchádzajúce vyjadrenia, že tento magnát podporuje masovú migráciu do Európy.

V rozhovore pre maďarské rádio Kossuth sa šéf maďarskej vlády 27. októbra vyjadril, že spravodajské služby budú na základe jeho inštrukcií mapovať miliardárove impérium, ktoré podľa jeho názoru sústreďuje svoju pozornosť na práve na jeho krajinu.

Orbán zdôraznil, že rozsah “Sorosovej siete”, ktorej súčasťou sú aj niektorí maďarskí občania, je potrebné prostredníctvom tajných služieb odhaliť a zviditeľniť.

Maďarský politik v tejto súvislosti dodal, že spravodajské agentúry pomôžu vyhodnotiť Sorosove snahy, ktorých cieľom je, aby inštitúcie Európskej únie jeho štát potrestali. Pripomenul tiež, že zámerom Georgea Sorosa je “vytvoriť” Európu so zmiešaným obyvateľstvom a maďarskú vládu, ktorá sa v otázkach migrácie stavia na odpor, potrestať. Orbán sa pri tom odvolal na dokumenty, ktoré “prenikli zo Sorosovej ríše”.

Podľa jeho poznatkov členovia Sorosovej siete pracujú v Bruseli na tom, aby jeho vládu prinútili k zmene svojho odmietavého postoja k utečeneckej politike. V tejto súvislosti predseda maďarskej vlády upozornil, že rozhodovať o tom, kto sa bude zdržiavať na území konkrétnych štátov, majú príslušné krajiny Európskej únie. Zdôraznil, že táto otázka je záležitosťou suverenity.

Viktor Orbán v polovici októbra na výročnom fóre pod názvom Stratégia EÚ pre dunajský región vyhlásil, že migračná kríza v Európe nie je náhodný fenomén, ale “riadenou operáciou”. Varoval, že plán na premiestňovanie utečencov postihne v najväčšej miere práve podunajský región a migračnú krízu prirovnal k udalostiam spred niekoľkých storočí.

“My to ale nepripustíme a budeme sa brániť,” povedal Orbán s tým, že Maďarsko bolo v dejinách vždy “poslednou baštou” proti podobným útokom.

Tomáš Hlaváč

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti