Orbán: Ak bude o nás rozhodovať Brusel a MMF, budeme mať problémy

08.03.2018 | 10:54
  0
Ministerský predseda Maďarskej republiky hovoril o potrebe rozvíjať krajinu a zamedziť vplyvu eurokratov.

Maďarský premiér Viktor Orbán vyhlásil, že na to, aby jeho krajiny mohla v najbližších štyroch rokoch dosiahnuť svoje ciele, nemôže povoliť vstup ani jedného migranta na svoje územie.

Pokiaľ ide o ochranu štátnych hraníc, za ich bezpečnosť by mal podľa jeho názoru zaplatiť Brusel takmer pol milardy eur. Okrem iného tiež povedal, že z hľadiska bezpečnostného rizika, musí Maďarsko vypovedať z krajiny každého, kto sa podieľa na organizácii prisťahovalectva.

Orbán na konferencii Obchodného a priemyselného hospodárskeho fóra v Budapešti uviedol, že ak sa Maďarsku podarí v tomto smere ubrániť, má reálnu šancu dosiahnuť ročne 4-percentný ekonomický rast a do roku 2022 plnú zamestnanosť.

Predseda vlády sa vo svojom prejave zmienil, že Maďarsko sa bude naďalej rozvíjať, ak sa nestane prisťahovaleckou krajinou. V opačnom prípade by výsledkom bol "úpadok, pokles a stagnácia".

Upozornil tiež, že prijatie nového nariadenia Európskej únie v súvislosti s migračnou politikou, by pre jeho krajinu malo za následok nútene prijať desaťtisíc žiadateľov o azyl. V prípade politiky zlučovania rodín, by sa tento počet zdvojnásobil. Vyplývajúce finančné náklady by predstavovali sumu 290 miliónov eur ročne.

Orbán zdôraznil, že Maďarsku sa v súčasnosti darí lepšie, pretože nedovolilo, aby o jeho politike rozhodoval niekto iný. V tejto súvislosti varoval, že ak by mal o národných otázkach rozhodovať Brusel alebo Medzinárodný menový fond (MMF), potom budem mať jeho krajina problémy.

Zdroj: kormany.hu


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti