Opičky proamerickej propagandy

10.09.2017 | 09:06
  0
Tak sme sa v proamerickom plátku SME najnovšie dozvedeli, že USA sú vydierané Severnou Kóreou, alebo zjednodušene – KĽDR.

A tak som do vyhľadávača umiestnil slová “KĽDR uvalila embargo na USA” a zobrazil sa mi nasledujúci obsah.

Význam slova embargo.

V plátku SME sa pravidelne objavujú rôzne formy proamerickej propagandy, ktoré len málokedy odrážajú reálny stav. Sotva napríklad niekto spomenie rôzne obchodné obmedzenia, ktoré uvalili kedysi USA na krajiny bývalého východného bloku, a to len preto, že si dovolili tú “nebotyčnú drzosť” neriadiť sa americkými záujmami a príkazmi.

Dnes čelia rôznym druhom sankcií zo strany USA krajiny – Irak, Irán, Líbya, Sýria, Rusko, či donedávna aj Kuba, samozrejme aj KĽDR, ale aj Čína … naopak, z dosť nepochopiteľných dôvodov (súvisiacich s honosne prezentovaným záujmom o slobodu a demokraciu) nečelí žiadnym sankciám – napríklad brutálny režim v Saudskej Arábii. Nečelí im ani Turecko, ktorého armáda si chodí pravidelne nacvičovať streľbu na kurdskej menšine (napríklad v Iraku), nečelí im ani Izrael, ktorý si z rezolúcií OSN a práv palestínskeho národa urobil trhací kalendár. Prečo ?

Skúste si na otázku odpovedať sami … a skúste si odpovedať aj na inú otázku – v čom je lepšia súčasnosť, ak sú médiá odkázané na rovnako hrubú, ak nie hrubšiu propagandu v mene USA (ktorá kedysi naše médiá zaplavovala v mene ZSSR) ?

Zdroj: blog.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti