OĽaNO vyzýva županov, primátorov a starostov, aby z verejných knižníc odstránili časopis Zem a Vek

07.12.2018 | 20:15
  0
Hnutie OĽaNO Igora Matoviča prišlo v piatok 7. decembra s výzvou na cenzurovanie iných názorov prostredníctvom slobodnej tlače. Podľa článku 26 Ústavy Slovenskej republiky je sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) vyzýva všetkých predsedov samosprávnych krajov, primátorov miest a starostov obcí na Slovensku, špeciálne tých, ktorí kandidovali s podporou hnutia OĽANO, aby po vzore Trnavského samosprávneho kraja prestali do nimi zriaďovaných knižníc odoberať konšpiračný časopis Zem a Vek.

OĽANO považuje časopis Zem a Vek za propagandistické médium, ktoré svojimi konšpiráciami podsúva ľuďom zámerne nepravdivé informácie, hoaxy a účelové klamstvá, častokrát pochádzajúce z mimoriadne pochybných zdrojov. Navyše, okrem medicínskych nezmyslov, ktoré vážne ohrozujú zdravie ľudí, či nechutného antisemitizmu, šíri tiež nehorázne klamstvá spochybňujúce členstvo SR v Európskej únii a NATO.

Sme presvedčení, že ušetrené finančné prostriedky, ktoré pochádzajú z daní občanov, dokážu samosprávne kraje, mestá a obce využiť oveľa zmysluplnejšie a zabezpečiť pre svojich občanov do knižníc kvalitnú literatúru a prípadne tiež ďalšie vzdelávacie pomôcky pre žiakov.

Matovičov bratranec - župan Viskupič zakázal Zem&Vek v Trnavskom kraji

Tlačová agentúra SITA priniesla informáciu, že knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), kde patria Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave, Záhorská knižnica v Senici, Žitnoostrovská knižnica v Dunajskej Strede a Galantská knižnica v Galante, už nenakupujú a čitateľom neponúkajú časopis Zem&Vek.

„Rozhodli sme o zrušení predplatného konšpiračného a propagandistického časopisu Zem&Vek v knižniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja,“ informoval agentúru predseda samosprávneho kraja Jozef Viskupič pri hodnotení prvého roka vo funkcii.

“Takýto štýl pripomína skôr praktiky mafie alebo úderky komunistov z 50-tych rokov, ako ‘slušných’ ľudí,” komentuje rozhodnutie TTSK autor článku na online verzii časopisu Zem&Vek. Ako ďalej uvádza, Zem&Vek je riadne zaregistrovaným periodikom na Ministerstve kultúry SR a má plné právo podieľať sa na názorovej pluralite.

Zdroj: obycajniludia.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti