Odletel Kiska nakupovať do Kene zbrane?

14.02.2017 | 18:48
  0

Je zaujímavé chodiť po Slovensku. Hlavne očami a ušami iných ľudí, ktorí potom o svojich zážitkoch rozprávajú.

Napríklad  len pred nedávnom som videla film mladého zahraničného Youtubera Ryana Socasha, ktorý natočil krátke filmy o zážitkoch zo Slovenska. Spôsob akým opisoval svoje zážitky, bol veľmi trefný a na počudovanie vcelku realistický.

Škoda, že nestretol slovenských politikov. Vcelku by ma zaujímal nestranný názor obyčajných cudzincov na slovenských politikov. Reálny pohľad! Opis toho, akí sú v očiach cudzincov. Nie, že by sme to nevedeli, ale potvrdzovať si správnosť svojich názorov konzultáciami nestranných pozorovateľov bez skrytých záujmov, je prínosom vždy.

Zaujímalo by ma, čo by nestranný pozorovateľ  povedal napríklad na poslednú tlačovú konferenciu Roberta Fica, kedy po kauze podvodného navyšovania cien energií vystúpil premiér pre národ s grafom v ruke a presvedčivo tvrdil, že Slovensko má nižšie ceny energií, ako pred piatimi rokmi, presnejšie na úrovni cien spred desiatich rokov. Na druhej strane, neviem si dostatočne predstaviť, ako by som takéto správanie premiéra cudzincovi z opačnej strany sveta vysvetlila. Pýtam sa to samej seba, lebo sú jednoducho veci, "ktoré nevysvetlíš!"

Vecou, ktorú nevysvetlíš je aj deň, kedy sa Róbert Kaliňák po niekoľkých kauzách veľkosti Chopku postavil pred kamery novinárov a s kamennou tvárou, absolútne seriózne vyhlásil, že korupcia na Slovensku v najvyšších kruhoch neexistuje! (Pamätám si to, lebo som vtedy jedla  slivku a zabehla mi kôstka).

Mám otázky: " Prečo sudcovia Najvyššieho súdu - orgánu najvyššej moci v štáte sú presvedčení o opaku a tvrdia, že polovička ministrov a generálnych prokurátorov z minulosti patrí do väzenia?

"Nechcem to zľahčovať verejnou satirou pán Kaliňák, ale možno ste sa len nerozdelil, ako ste sa mal!" Tak preto!

Nevysvetliteľné tiež je, ako sa mohlo na Slovensku stať, že slovenskí žurnalisti si prídu pre výprask na tlačovku k podnikateľovi Kočnerovi netušiac, s čím na nich vyrukuje, pričom už deň predtým, 18.10.2016, o tom čvirikali vrabce na Facebooku, napríklad na profile mladého, veľmi nadšeného prívrženca SNS a asi najhorlivejšieho zástancu a obdivovateľa kpt. JUDr. Andreja Danka. Toto chlapča a zároveň asi najmladší riaditeľ úradu práce na Slovensku (ak nie na svete), presnejšie v Michalovciach - Matúš Námeš, písal o spomínanej tlačovke už deň pred tým, ako o zaujímavej udalosti, ktorá sa udeje v Bratislave u Kočnera.

Je zaujímavé, že tento Kočnerov zámer nevedeli novinári, ale vedel ju chlapec-Dankov stranícky poskok a stranícky nominant na post úradu práce v Michalovciach.

left

Samozrejme - "ako inak" ako komisiou riadne vybraný uchádzač v objektívnom tendri!

Slovensko je proste "magic cantry," kde sa veci dejú nesmierne zaujímavo. Hlavne posledných pár rokov.

Napríklad.

Poslankyňa od Kotlebu chce robiť dobrovoľný poslanecký prieskum na premiére kontroverznej divadelnej hry pre deti s obrazom Panny Márie s hákovým krížom a cestu ako policajt jej zahatá sám Bratislavský župan Frešo, policajti navštevujú vzdelaných katolíckych kňazov, podporujucich Kotlebu a vykonávajú razie, pričom predvádzajú na simulované výsluchy desiatky ľudí-obvykle prívržencov Kotlebu za písanie na Facebooku, všetko samozrejme v rámci potláčania kriminality a novinári o tom mlčia. Možno si to len nevšimli, lebo sú na tej tlačovke u Kočnera dodnes.

Alebo.

"Známa poslanecká firma Poliačik a spol.," (SaS) z parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, si verejne ako poslanec vyhlási, že nebude rešpektovať zákony a ďalej ich bude na Facebooku porušovať a  Facebookové Naka-gestapo, si to v tomto zhone, keďže má problém s predvádzaním množstva ľudí z celého Slovenska, záhadne nevšimne. A nie len to. Nevšíma si, zo záhadných dôvodov, permanentné porušovanie zákona o reklame žiadneho poslanca a funkcionára!

Alebo.

Oskarovi Dobrovodskému, ktorému cigánske etnikum v Malackách vzalo desať rokov pokojného života, Ústavný súd len predčasom zamietol žalobu ako neopodstatnenú!

Ako vravím! Sú veci, ktoré na Slovensku nevysvetlíš!

Najviac ma však zaráža lojalita žurnalistov hlavného prúdu voči politikom, ako je prezident Kiska.

Tento najznámejší slovenský zbrojársky lobista si odletí do Kene na pracovnú cestu, pričom vládny špeciál bol plný treťosektorových slovenských agentov, tvoriacich slovenskú delegáciu.

rightKiska so svojím "ansáblom," odletel na oficiálne stretnutie s Keňským prezidentom, ktorý  je podľa všetkých svetových renomovaných agentúr  najnebezpečnejší korupčník na svete, pripravuje ročne štátny rozpočet o tretinu financií ,ktoré končia na účtoch nebezpečnej teroristickej organizácie Aš Šabáb! Pri návšteve Kiska slávnostne vyhlási, že tento, na teroristov napojený prezident obchodujúci so zbraňami, je garantom mieru v Keni a nikoho tento účelový blud nezaujíma, pretože v mainstreame o tom nenájdete jedinú čiarku!

Existujú vedecké štúdie tvrdiace, že keď zatvoríte do blázinca zdravého človeka, tak časom ,prirodzene zošalie. Možno za dvadsať sedem rokov z našej krajiny odišlo 1,2 milióna občanov žiť do zahraničia práve preto, že im Slovensko pripomínalo psychiatriu, pretože žiadnu inú logickú spojitosť, možno okrem škandalózneho, korupčného stavu spoločnosti, podobného tomu v Keni, prípadne v Turecku alebo na Ukrajine, to totiž nedáva!

To ,čo však po Kiskovej nedávnej intervencii na Ministerstve obrany SR ale logiku rozhodne dávať začína, sú doteraz nelogicky sa javiace priateľstvá rozvíjané prezidentom SR Kiskom na Ukrajine, v Turecku a dnes už aj v Keni! Majú totiž jediného spoločného menovateľa! Obchod so zbraňami!

Katalin Tara

 

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti