Novým programovým riaditeľom v RTVS má byť herec Marek Ťapák

30.05.2018 | 10:26
  0
Generálny riaditeľ telerozhlasu uskutočňuje od svojho nástupu do funkcie viaceré personálne zmeny.

Tibora Búzu má v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS) na pozícii programového riaditeľa nahradiť herec Marek Ťapák.

Informáciu priniesol Denník N, ktorý pripomenul, že Tibor Búza sa rozhodol odísť z telerozhlasu už začiatkom apríla.

„Marek Ťapák prichádza do RTVS ako skúsený kultúrny a mediálny profesionál s výborným prehľadom o slovenskej a európskej kultúre a s praktickými skúsenosťami z televíznej, filmovej a divadelnej tvorby mnohých druhov a žánrov,“ cituje tlačová správa RTVS generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka. Podľa Rezníka je doterajší Ťapákov „životný príbeh dostatočnou zárukou toho, že pôvodná slovenská tvorba bude v RTVS aj naďalej absolútnou prioritou“. „Teším sa na prácu v RTVS. Výzvy sú na to, aby sa prekonávali,“ cituje Ťapáka RTVS.

„K rozhodnutiu ukončiť svoje pôsobenie v RTVS som dospel po dlhej dobe. Niekedy je jednoducho dobré vedieť, kedy je čas odísť. Ďakujem za úsilie a prácu mojim kolegom, interným aj externým spolupracovníkom. Verím, že verejnoprávne médiá budú naďalej spĺňať svoju verejnoprávnu službu, ktorou je služba divákom a poslucháčom,“ poznamenal v apríli Búza.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník vtedy na adresu Búzovho odchodu uviedol: „Máme spolu mnohoročný priateľský a kolegiálny vzťah. Tento vzťah bol a je veľmi otvorený a priamy. Celé roky sme na mnohé otázky mali spoločný názor a na mnohé odlišný.“

Po nástupe generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka do RTVS sa uskutočnilo viacero personálnych zmien, ktoré si vyslúžili kritiku odbornej aj laickej verejnosti. Medzi najvýraznejšie z nich patrí naprkílad odchod Oľgy Bakovej z pozície šéfky rozhlasového spravodajstva, pozastavenie investigatívnej relácie Reportéri, či nepredĺženie zmlúv štyrom externistom.

Tibor Búza z RTVS odchádza k 31. máju. Do RTVS prišiel spolu s bývalým generálnym riaditeľom RTVS Václavom Mikom. Ten svoje pôsobenie vo verejnoprávnej inštitúcii ukončil minulý rok v júli. Tibor Búza odchádza z RTVS ako predposledný člen Mikovho top manažmentu, svoj odchod avizoval už dávnejšie. Na záver svojho pôsobenia oznámil štart novej relácie na Dvojke Folklorika, ktorá obsahovo bude vychádzať sčasti z obsahu novej stanice  spoločnosti Slovak Telekom. Tú spoločnosť pripravuje v spolupráci s Petrom Núňezom.

Marek Ťapák je slovenský herec, scenárista a tanečník. Je synom režiséra Martina Ťapáka. V roku 2012 mal premiéru jeho tanečný film Tanec medzi črepinami. Pre Mareka Ťapáka bude nové pôsobisko šéfa programu verejnoprávnej inštitúcie absolútnou premiérou.
RTVS informáciu o novom šéfovi programu televíznej časti verejnoprávnej inštitúcie potvrdila.

Zdroj: pravda.sk / dennikn.sk / strategie.hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti