Nový trend: slovenské politické lágre alebo letná škola správneho myslenia

31.05.2018 | 12:27
  0
Takéto certifikované ideologické lágre sú liahňou budúcich protislovensky orientovaných zväzákov.

Už v predchádzajúcich článkoch sme priniesli informácie o tom, ako novodobí neoboľševici okupujú náš vzdelávací systém podľa osvedčeného pravidla; ak chceš zvíťaziť nad svojim protivníkom, vychovávaj jeho deti. Okrem toho, že túto infekciu neoliberálne úderky zanášajú do učebných osnov a na akademickú pôdu, táto ideologická doktrína jedinej pravdy ako za čias KSČ sa šíri aj počas letných prázdnin.

Je hmatateľne prítomná na politicky zdefraudovanom festivale Pohoda (vyznamenia od Ing. Kisku dostal Kaščák za užitočnú nadprácu v štýle NATO, Cafe Europa, Refugees welcome), ale dnes už aj v politických táboroch. Jeden z nich, organizovaný Slovenským inštitútom pre bezpečnostnú politiku (SSPI) v spolupráci s Ministerstvom spravodlivosti SR a Nadáciou Friedrich Ebert Stiftung, zvoláva mladých neokomsomoľcov do Kaníkovho hotela Grand Matej na politické školenie. Jeho výsledkom je príprava a reprodukcia nových a nových šíkov politrukov vplývajúcich na svoje okolie požadovaným smerom.

Kádre financované medzinárodným mimovládnym kartelom zahniezdené aj na Ministerstve spravodlivosti SR hlásia: „Počas letnej školy sa dozvieš, aké formy má dnes extrémizmus, radikalizmus a netolerancia, kde sa s nimi stretávame a ako sa im vieme (alebo nevieme?) účinne brániť. Naučíš sa tiež, ako si overovať, či informácie, ktoré ti podsúvajú médiá, sú pravdivé alebo len sledujú svoje ciele a záujmy. Čakajú ťa tiež rôzne voľno časové aktivity, počas ktorých lepšie spoznáš ostatných mladých ľudí zo všetkých kútov Slovenska, s ktorými ťa spájajú rovnaké záujmy.
Na konci letnej školy získaš certifikát o absolvaní letnej školy a staneš sa súčasťou unikátnej online platformy „Mladí proti extrémizmu a radikalizmu“, kde ti skúsenejší kolegovia podajú pomocnú ruku pri ďalšom štúdiu či profesionálnom raste.“

Takéto certifikované ideologické lágre sú liahňou budúcich protislovensky orientovaných zväzákov, ktorých si cudzie sily získavajú tak ako vždy v minulosti: vidinou o úspechu, prestíži a materiálnych výhodách.

Našou odpoveďou je naliehavé zvolávanie všetkých aktívnych, rozhľadených a neohrozených na Národnú konferenciu (24.6.2018 od 10h v bratislavskom Istropolise), kde predstavíme Manifest Slovenska ako morálny kompas novej orientácie našej krajiny.

Národná konferencia predstaví Manifest Slovenska ako model perspektívy pre slobodné, skutočne zvrchované a svojprávne Slovensko. Jeho občania budú vo funkčných referendách rozhodovať o kľúčových témach, čo bude v blízkej budúcnosti záväzným aktom pre vládu a prezidenta.

Vo všetkých oblastiach máme pripravené odborné materiály k diskusii s vami, s delegátmi z celého Slovenska, ktorí sa mienia zapojiť do správy vecí verejných v blížiacich sa komunálnych voľbách, vo voľbách do Európskeho parlamentnu ale aj do Národnej rady SR. Na Národnej konferencii si zvolíme nášho národného kandidáta na post hlavy štátu. Ten spolu s delegátmi konferencie bude reštartovať naše pozície v medzinárodných vzťahoch, ekonomike, práve, zdravotníctve, kultúre, v oblasti sociálnej politiky a mnohých ďalších segmentoch.

Máme pripravené vízie a najmä cesty i spôsob, ako ich v nadväzujúcich etapách dosiahneme. Sme srdcom v strede Európy a naša pozícia vytvára priestor pre spájanie záujmov Východu aj Západu. Túto historickú príležitosť pre presadenie dialógu a konsenzu nesmieme prepásť. K tomu je nevyhnutné zmeniť volebné zákony, kde nebudú mať prioritu politické strany ale predovšetkým prirodzené autority, ktoré sa o miesta poslancov v slovenskom parlamente budú môcť uchádzať priamo – bez toho, aby boli súčasťou kandidátok hierarchického systému politických strán.

Preto vyzývame všetkých statočných a schopných ľudí, aby prispeli k formulovaniu procesov, ktoré z našej vlasti učinia vitálne srdce bijúce za pokoj, mier, stabilitu a prosperitu pre každého nášho občana práve tak, ako pre ďalšie krajiny na západ aj na východ od nás, s ktorými chceme vytvárať priestor pre rovnocenný a obohacujúci dialóg vedúci k zmieru a stabilite.

Zdroj: zemavek.sk (1), (2)


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti