Nový nemecký minister vnútra: Islam nepatrí do Nemecka

16.03.2018 | 15:55
  0
Horst Seehofer sa bude vo svojej funkcii snažiť o urýchlenie deportácií žiadateľov o azyl.

Novovymenovaný nemecký minister vnútra, ktorý je zároveň predsedom bavorskej Kresťansko-sociálnej únie (CSU) Horst Seehofer v rozhovore pre denník Bild povedal, že „islam nepatrí do Nemecka“. Jeho vyhlásenie je v rozpore s predchádzajúcimi vyjadreniami kancelárky Angely Merkelovej (CDU).

„Islam k Nemecku nepatrí. Nemecko je formované kresťanstvom. K tomu patria voľné nedele, cirkevné sviatky a rituály ako Veľká noc, Turíce a Vianoce,“ uviedol nový minister.

Seehofer sa zmienil aj o nový prísnych opatreniach, ktoré majú zamedziť prisťahovalectvu a úľahčiť Nemecku vyhostenie neúspešných žiadateľov o azyl. V rámci jeho plánu figuruje proces rýchlejších deportácií a pokus označiť viacerá štáty ako bezpečné, čím sa v podstate uľahčí deportácia žiadateľov o azyl do krajín ich pôvodu.

„Môj odkaz je nasledovný: moslimovia musi žiť s nami, nie vedľa nás alebo proti nám. Samozrejme, že moslimovia, ktorí tu žijú, patria do Nemecka,“ vyhlásil nový minister.

Nemecká kancelárka sa v minulosti vyjadrila, že moslimovia, ktorí prišli do krajiny, patria rovnako ako ich náboženstvo do Nemecka.

V Nemecku žije podľa odhadov takmer 4,7 milióna moslimov, z ktorých prevažná väčšina pochádza z Turecka. V rámci Merkelovej politiky otvorených dverí prišlo po roku 2015 do krajiny viac ako milión migrantov z Blízkeho východu.

Nárast popularity antimigračnej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) súvisí s nespokojnosťou obyvateľov Nemecka s Merkelovej politikou a rovnako aj s obavami ohľadne teroristických útokov, podobných tomu, ktorý sa odohral pred Vianocami v roku 2016 v Berlíne.

Zdroj: bild.de / rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti