Novinárov zastrelili počas živého vysielania

16.02.2017 | 07:27
  0
K incidentu došlo v priestoroch rozhlasovej stanice 103.5 HICC v meste San Pedro de Macorís ležiacom východne od metropoly Santo Domingo v Dominikánskej republike.

V Dominikánskej republike, v meste Santo Domingo, dňa 14. februára, zastrelili počas živého vysielania dvoch pracovníkov rozhlasu. Polícia následne v súvislosti s incidentom zadržala muža, ktorého odmietla identifikovať a doposiaľ nevzniesla obvinenie a neurčila ani motív incidentu. 

Podľa informácií niektorých dominikánskych médií, by malo ísť o Joseho Rodrigueza zo San Pedra de Macorís.

K útoku došlo v priestoroch rozhlasovej stanice 103.5 HICC v meste San Pedro de Macorís, ležiacom východne od metropoly Santo Domingo. Jeden z novinárov práve čítal správy pre živé vysielanie na sociálnej sieti, keď v štúdiu zaznela streľba. Incident bol zachytený aj na video, na ktorom je počuť ženu, ktorá kričí "Výstrely! Výstrely! Výstrely!". Vysielanie bolo v zápätí prerušené. 

leftObeťami streľby sú hlásateľ Luís Manuel Medina a producent a riaditeľ Leo Martínez, ktorí pracovali pre rozhlasovú stanicu 103.5 HICC. Polícia uviedla, že zranenia pri streľbe utrpela tiež sekretárka, ktorá sa následne podrobila operácii.

V ten istý deň v popoludňajších hodinách, námestník prokurátora Claudio Cordero spochybnil skutočnosť, že na druhom poschodí budovy kde prevádzkovala rozhlasová stanica svoje štúdio, nie sú bezpečnostné kamery.

"Sme už priveľmi moderný a preto je nemysliteľné, aby pasáž nemala bezpečnostné kamery. Tiež, že stanica nemala bezpečnostné kamery a nie len pre takéto kritické prípady vraždenia, ale pre "obyčajné" krádeže. Je to diskutabilné," povedal prokurátor Claurio Cordero novinám, vidiac v tom isté súvislosti s vraždou.

Počas útoku bola tiež dvomi guľkami zranená pracovníčka rádia Dayana Isabel Garcia, ktorá podstúpila okamžitú operáciu v Medicínskom Centre "Macorix."

"Nie je mŕtva! Je nažive, vďaka Bohu! Stratila veľa krvi, podrobila sa operácii, ale mŕtva, nie je. Pracovníčka rádia je tehotná," povedal prokurátor.

"Je to naša jediná svedkyňa, ktorá môže identifikovať osobu alebo osoby zodpovedné za vraždu dvoch novinárov. Nemocnica kde je svedkyňa hospitalizovaná je hermeticky uzavretá políciou," končí reč prokurátor Cordego.

Ney Aldrin Bautista - vrchný veliteľ dominikánskeho Generálneho riaditeľstva pre vyšetrovanie trestnej činnosti, krátko po zadržaní troch osôb podozrivých z vraždy moderátorov rádia uviedol, že pred atentátom v rozhlasovej stanici FM 103,5 HICC,  bola jedna z obetí v kontakte s útočníkom.

Dostupné sú aj nepotvrdené informácie, že zavraždení mali polícií oznámiť indície o príprave atentátu, ale skôr ako polícia dokázala vo veci konať, útok páchatelia vykonali.

Polícia sa viac k prípadu odmietla vyjadriť.

Katalin Tara

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti