Novinári zo SME opustia každú tlačovú konferenciu, na ktorej bude premiér šíriť konšpiračné teórie

08.03.2018 | 20:49
  0
Denník SME zverejnil svoj postoj k Ficovým údajným konšpiráciam o Sorosovi.

V čase, keď je potrebná jasná podpora pre kritickú, dôveryhodnú a nezávislú žurnalistiku, premiér Robert Fico šíri myšlienky o cudzom nepriateľovi, ktoré sa najčastejšie objavujú na konšpiračných weboch. Práve tieto informačné zdroje podkopávajú demokratické inštitúcie.

Odmietame sa stať kanálom pre akúkoľvek protisorosovskú nenávistnú kampaň. Ale pre médium, ako je SME, by nebolo správne bojkotovať Roberta Fica alebo ignorovať jeho tlačové konferencie.

Máme spoločenské poslanie a zodpovednosť prinášať čitateľovi ucelené informácie a vysvetlenia - najmä v časoch takéhoto komplikovaného spoločenského diania, aké prežívame dnes.

Budeme však ku konšpiračných teóriám, ktoré šíri, pristupovať ešte kritickejšie. Nedovolíme Ficovi odpútavať pozornosť od podstatných vecí, budeme takéto pokusy ignorovať alebo čitateľovi dôkladne vysvetľovať, prečo sa premiér tejto krajiny uchyľuje k taktike oslovovať najnižšie pudy verejnosti.

Prípadne, Ficove vyjadrenia tohto typu sa objavia v našej sekcii Lovíme hoaxy.

Dôverujeme úsudku našich novinárov, že dokážu vyhodnotiť danú situáciu a postaviť sa kriticky aj takejto snahe premiéra.

Ak usúdia, že Robert Fico namiesto informovania verejnosti zneužíva tlačovú konferenciu na šírenie konšpiračných teórií a nenávisti, odídu alebo prerušia priamy prenos.

Redakcia SME

Zdroj: sme.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti