Nová strana AfS vo Švédsku tvrdí, že islam do krajiny nepatrí

29.05.2018 | 09:37
  0
Alternatíva pre Švédsko upozornila, že štát svojim prístupom exportuje terorizmus.

S protestami a revolučnými verejnými demonštráciami získala strana Alternative for Sweden (AfS) veľa pozornosti. Nová strana, ktorú v marci tohto roku založil Gustáv Kasselstrand, má pevný postoj k migrácii a islamu.

V sobotu organizácia AfS zorganizovala stretnutie v Štokholme. Na námestí Stureplan predniesol predseda Gustav Kasselstrand a osem členov strany svoje prejavy pred verejnosťou, spomína švédska správa portálu Fria Tider .

Podpredseda William Hahne varuje Švédov zo Štokholmu: „Je to len otázka času, kedy budú znieť výzvy na modlitby z každého ďalšieho mesta vo Švédsku. Prebieha rozsiahla islamizácia Švédska.“

Hahne dodáva, že „islam nepatrí do Švédska“ a pokračuje vo svojej silnej reči o tom, ako islamská migrácia zmenila švédsku kultúru a demografiu:

„Musíme sa prestať hrať s radikálnymi islamistami! Švédsky štát nás už nemôže chrániť. Ohrozujú nás naivným postojom. Podľa švédskej bezpečnostnej agentúry Säpo je vo Švédsku najmenej 2 000 násilných islamistov!“

„Nedávno sme boli jednou z najlepších krajín sveta. Boli sme známi ako bezpečná a prosperujúca spoločnosť (…) Ale teraz je Švédsko slávnejšie kvôli znásilňovaniu a vyvážaniu teroru! V zahraničí slúžime ako odstrašujúci príklad! A politici a médiá nás naďalej umlčiavajú ak poukazujeme, že prisťahovalectvo ničí našu spoločnosť!“

„Je to výmena obyvateľstva, ktorá sa uskutočnila za chrbtom Švédska,“ hovorí a poukazuje na to, že Švédi by mohli čoskoro byť menšinou.

„Ale my to skončíme! Sme jedinou stranou, ktorá chce zastaviť prisťahovalectvo a začať s návratmi! VŽDY budeme stáť za Švédskom a budeme na strane švédskeho ľudu!„, uzavrela podpredsedníčka strany.

Švédske všeobecné voľby sa tohto roku uskutočnia 9. septembra. Pred dvoma mesiacmi Alternatívu pre Švédsko už podporila takmer 2% voličov.

Zdroj: slobodnyvyber.sk / friatider.se

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti