Nenechajte sa oklamať skreslenými informáciami, odkázala Moskva ohľadne správ o zabití ruských vojakov

15.02.2018 | 11:43
  0
V médiách sa objavili informácie, že 7. februára bolo v Sýrii zabitých viacero Rusov.

Hovorca ruského prezidenta varoval novinárov, aby sa nenechali oklamať skreslenými správami o zabití ruských občanov v Sýrii.

Dmitrij Peskov dodal, že Kremeľ nemá konkrétne údaje o počte iných Rusov v Sýrii, s výnimkou ruských vojakov. Nevylúčil však možnosť, že niektorí ruskí štátni príslušníci by mohli byť v súčasnosti v Sýrii, nakoľko neexistujú žiadne obmedzenia, ktoré by zakazovali súkromnú cestu do krajiny.

„Nemáme podrobné informácie, ktoré by nám umožnili vyvodiť nejaké závery. Nemožno vylúčiť prítomnosť ruských občanov v Sýrii. Nie sú to však ruskí vojaci, to je všetko, čo môžeme k tomu povedať,“ povedal Peskov.

Poznamenal tiež, že ruské vládne agentúry vrátane ministerstva zahraničných vecí vydali vyhlásenia, v ktorých varujú pred nebezpečenstvom v určitých krajinách.

Novinárom tiež odkázal, aby sa nenechali pomýliť chybnými informáciami - či už zámernými alebo neúmyselnými.

„Dávajte pozor na opis takýchto potenciálne dôležitých incidentov, aby ste neboli zavádzaní skreslenými údajmi," dodal hovorca Kremľa.

Začiatkom týždňa sa v médiách objavili správy, že 7. februára prišlo pri stretoch s ozbrojenými silami pod vedením USA o život niekoľko stoviek Rusov.

Ruské ministertstvo obrany tieto správy v stredu dementovalo a označilo ich za klasický príklad dezinformácie.

V správach sa tiež uvádzalo, že medzi sýrskymi provládymi silami a Američanmi podporovanými sýrskymi demokratickými silami (SDF) prišlo začiatkom februára v provincii Deir ez-Zor k zrážkam. Podľa uvedených informácií tam mali byť prítomní aj ruskí žoldnieri.

Ruský rezort obrany potvrdil, že 7. februára sa sýrske milície ocitli pod paľbou zo strany koalície vedenej USA, pretože ich akcia nebola koordinovaná s ruskou armádou.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti