Nemecký súd rozhodol, že šibenice pre Merkelovú sú v poriadku

07.12.2017 | 15:56
  0
Suveníry sa v Nemecku predávajú za 15 eur.

Nemecký súd v spolkovej krajine Sasko svojím rozhodnutím umožnil predávať modely šibeníc, na ktorých sú uvedené mená nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a ministra zahraničných vecí Sigmara Gabriela.

Vo vyhlásení súd uviedol, že suveníry v podobe šibeníc nemožno vnímať ako „verejnú výzvu na spáchanie trestného činu“.

Okrem toho súd poznamenal, že výroba a predaj takýchto suvenírov možno chápať skôr ako túžbu po „politickej smrti“ Merkelovej a Gabriela, čo v konečnom štádiu nemá nič spoločné so skutočným násilím.

Upomienkové predmety, ktoré sú miniatúrnymi podobami Pri predajoch za pätnásť eur (približne 17 dolárov) sú tieto upomienky miniatúrnymi verziami reálnych šibeníc sa predávajú v nemeckých obchodoch za 15 eur.  Tie skutočné boli na verejnosti po prvýkrát vystavené na demonštrácii proti migrantom, ktorá sa v roku 2015 uskutočnila vo východonemeckom meste Drážďany a organizovalo ju protiislamské hnutie Pegida.

Na šibenici boli znázornené slučky, na ktorých bol umiestnený nápis „Rezervované pre Angelu Mutti Merkelovú" a „Vyhradené Sigmara s krátkou životnosťou“.

Hnutie Pegida, ktorého názov je skratkou slovného spojenia Vlasteneckí Európanie proti islamizácii narástlo na popularite v Nemecku po tom, ako do krajiny prišlo milión žiadateľov o azyl.

Politikou otvorených dverí chcela nemecká kancelárka Angela Merkelová humanitárnym spôsobom riešiť migračnú krízu vo svojej krajine, ktorá však spôsobila celospoločenské nepokoje nielen v Nemecku ale aj v iných štátoch.

Obrovský počet utečencov prichádzajúcich do Európy zvýšil zároveň nebezpečenstvo teroristickej hrozby.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti