Nemecko sa pochválilo, že utečeneckú krízu úspešne zvládlo

17.01.2018 | 13:41
  0
Nemecký minister vnútra informoval o výraznom poklese žiadateľov o azyl.

Počet žiadateľov o azyl v Nemecku klesol medziročne o 66 percent a v roku 2017 tak predstavoval číslo 186 000. V utorok to uviedol nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere.

„Počet novo registrovaných žiadateľov o azyl sa v minulom roku v porovnaní s rokom 2016 výrazne znížil. V roku 2017 to bolo takmer 186-tisíc osôb, zatiaľ čo v roku 2016 to bolo 280-tisíc,“ oznámil de Maiziere a dodal, že Berlín úspešne zvládol „historickú výzvu“, ktorej čelil.

Minister upozornil, že nemecký migračný úrad posudzoval vlani viac ako 600-tisíc žiadostí o azyl. Ako dodal, približne 414-tisíc z nich bolo predložených v roku 2016 alebo ešte skôr.

Podľa údajov nemeckého ministerstva vnútra prišlo v roku 2015 do krajiny takmer 900-tisíc migrantov a utečencov, z ktorých mnohí so sebou nemali vôbec žiadne doklady.

Európska únia sa proti migračnej kríze snaží bojovať od roku 2015, keď do Európy prišli stovky tisíc utečencov a migrantov, v snahe utiecť pred vojnovými konfliktmi na Blízkom východe a v severnej Afrike.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová iniciovala tzv. politiku otvorených dverí pre utečncov. Z dôvodu zhoršenia bezpečnostnej situácie v krajine v dôsledku prílivu migrantov, čelí politička na domácej pôde ostrej kritike.

Kancelárka vlani vyhlásila, že napriek tomu si myslí, že jej migračná politika je správna. Dodala však, že utečenecká kríza z roku 2015 by sa už viac nikdy nemala opakovať.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti