Nemci sa boja no-go-zón

16.04.2018 | 17:53
  0
Existenciu tohto fenoménu už priznávajú aj viacerí politici, vrátane nemeckej kancelárky Merkelovej.

Silný príliv utečencov vyvoláva u nemeckých občanov vážne obavy o bezpečnosť, najmä pokiaľ ide o nebezpečné štvrte, do ktorých si dovolí vstúpiť len ťažko ozbrojená polícia.

Z prieskumu verejnej mienky, ktorý najnovšie zverejnil nemecký denník Bild vyplýva, že viac ako polovica Nemcov (51 percent) sa obáva práve týchto no-go-zón. Naopak, 41 percent opýtaných existenci uvedených oblastí neverí. Približne 77 percent respondentov požaduje od miestnej polície väčšiu snahu v boji proti organizovanému zločinu.

Na trestnej činnosti v krajine sa podľa spolkovej kriminálnej polície podieľa viac Nemcov ako migrantov. Na celkovom počte 150-tisíc trestných činov participovali utečenci 38 percentami.

Na potrebu riešenia bezpečnosti v kritických oblastiach niektorých nemeckých miest upozorňujú viacerí politici.

Spolková kancelárka Angela Merkelová vo februári priznala, že v Nemecku existujú oblasti, kde sa ľudia necítia bezpečne. Neuviedla však, kde konkrétne sa tieto miesta nachádzajú.

Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn povedal, že tzv. no-go-zóny existujú napríklad v meste Essen, Duisburgu a Berlíne.

Predstavitelia antimigračnej strany Alternatíva pre Nemecko sa domnievajú, že tieto nebezpečné oblasti predstavujú baštu nemeckých islamistov.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti