Nemci prestanú akceptovať utečencov

29.01.2018 | 14:07
  0
Oznámilo to nemecké ministerstvo vnútra.

Nemecko nebude akceptovať žiadateľov o azyl z Talianska a Grécka, ktorí sú súčasťou programu EÚ na premiestňovanie utečencov. Vo svojom článku to uviedol nemecký denník Die Welt, ktorý sa odvolal na informácie z ministerstva vnútra.

„Nemecko v roku 2017 do značnej miery dokončilo premiestňovanie,“ uviedla pre die Welt hovorkyňa nemeckého ministerstva.

Európska dohoda o premiestňovaní oficiálne vypršala 26. septembra minulého roka. V nadchádzajúcich týždňoch budú podľa portálu RT prebiehať iba sporadické príchody, ktoré v uplynulom roku neboli implementované.

Po tom ako veľký počet utečencov skončil po roku 2015 v Grécku a Taliansku, štáty Európskej únie prisľúbili, že situáciu napravia.

Na základe presídľovacej schémy skončilo najviac žiadateľov o azyl v Nemecku, Francúzsku a Holandsku.

Začiatkom tohto mesiaca vydalo nemecké ministerstvo vnútra nové štatistiky, ktoré uvádzajú, že Úrad pre migrantov a utečencov (BAMF) v porovnaní s rokom 2016 zaznamenal v roku 2017 „len“ 186 644 žiadateľov. Rok pred tým to bolo 280-tisíc. Najväčší počet žiadateľov o azyl (47 434 osôb) pochádzal zo Sýrie. Na druhom mieste skončili migranti z Iraku (21 043), za ktorými nasledujú občania Afganistanu (12 346) a Eritrey (9 524).

Po vypuknutí migračnej krízy v roku 2015 prišlo do Nemecka viac ako milión utečencov. Politika otvorených dverí nemeckej kancelárky Angely Merkelovej viedla k nárastu odporu nemeckých občanov proti migrantom.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti