Nemci budú platiť za Macronove fantázie o novej Európe

09.03.2018 | 13:29
  0
Predstaviteľ euroskepickej AfD považuje sociálnych demokratov za eurofanatikov.

V nedeľu sa nemecká sociálnodemokratická strana (SPD) dohodla na vytvorení koalície s Merkelovej blokom, ktorý tvoria Kresťansko-demokratická únia a Kresťansko sociálna únia (CDU / CSU). Na základe koaličnej dohody má SPD obsadiť kreslá ministerstva zahraničných vecí, financií, práce a sociálnych vecí, spravodlivosti, životného prostredia a rodinných záležitostí.

„Odovzdaním ministerstva financií sociálnym demokratom prejde kontrola nad našim rozpočtom do rúk ešte väčším fanatickým prívržencom EÚ. Nemeckí daňoví poplatníci budú teraz musieť zaplatiť za Macronove fantázie o väčšej moci,“ uviedol pre Sputnik člen nemeckého parlamentu za euroskeptickú stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD).

Podľa Bernda Baumanna sa to isté bude týkať aj rezortu diplomacie a jeho utečeneckej politiky.
„Táto vláda dáva záujmy Nemecka na posledné miesto … To nie je dobré pre budúcnosť našej krajiny,“ domnieva sa Baumann.

„Zdá sa, že CDU a SPD stratili kontakt s realitou, pretože vytvorili ďalšiu veľkú koalíciu po tom, čo v porovnaní s predchádzajúcim plebiscitom stratili v posledných voľbách viac ako 14 percent hlasov,“ dodal politik.

Alternatíva pre Nemecko je dôrazne proti pokračovaniu politického kurzu predchádzajúcej vlády. Jej predstavitelia teraz očakávajú, že AfD bude v nemeckom parlamente zohrávať úlohu reálnej opozície, pretože ostatné strany zdieľajú podobné politické ciele aké ma nový kabinet. Aspoň tak rozmýšľa Roland Hartwig, ktorý je podpredsedom poslaneckého klubu tejto tretej najväčšej politickej strany v nemeckom Bundestagu.

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti