Návrhár Lagerfeld nenávidí Merkelovú, prekáža mu jej migračná politika

11.05.2018 | 09:09
  0
Módna ikona pohrozila dokonca vzdaním sa nemeckého občianstva.

Svetoznámy nemecký módny tvorca Karl Lagerfeld v súvislosti s ústretovou politikou voči migrantom nenávidí podľa vlastných slov pre francúzsky časopis Le Point spolkovú kancelárku Angelu Merkelovú.

Módny návrhár je so šéfkou spolkovej vlády viac ako nespokojný a pohrozil i rezignáciou na nemecké občianstvo.

Podľa Lagerfelda si treba pripomínať minulosť, ktorú má Nemecko. Merkelová na to zabudla, a preto ju nenávidí.

"Musela povedať, že treba prijať milión migrantov? Nie je možné zabúdať na nemeckú minulosť. Neznášam Merkelovú za to, že na to zabudla," povedal návrhár, ktorý žije a pracuje v Paríži.

Kancelárka podľa neho "ako dcéra pastora" chcela napraviť zlo, ktoré Nemecko páchalo po roku 1933, a paradoxne, dostala zlo k moci.

Hlavný dizajnér Chanelu dodal, že tým myslí AfD: "Táto strana nebola, a ona jednou jedinou vetou zariadila jej existenciu," uviedol Lagerfeld s tým, že teraz je "sto neonacistov v parlamente".

"Ak to bude pokračovať, vzdám sa nemeckého občianstva. Nechcem už byť súčasťou tohto klubu neonacistov." Rodák z Hamburgu ale zdôraznil, že sa nechce stať ani Francúzom. Cíti sa totiž kozmopolitným.

Lagerfeld vlani v novembri v rozhovore pre francúzsku televíziu C8 deklaroval svoj odmietavý postoj voči prisťahovaniu moslimov do spolkovej republiky.

Podľa jeho názoru spolková vláda nemôže po vyvraždení miliónov židov počas vlády nacistov v Nemecku umožniť vstup do krajiny miliónom najväčších nepriateľov židovskej komunity. Jeho vtedajšie vyjadrenie vyvolalo kritické ohlasy.

Zdroj: sme.sk / hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti