Parlament zamietol návrh ĽSNS zakázať zverenie detí do náhradnej starostlivosti zoofilom, pedofilom a homosexuálom

06.12.2018 | 17:27
  0
Do druhého čítania neprešla ani ich novela zákona o sociálnych službách, ktorej cieľom bolo zabezpečiť povinné zverejňovanie poradovníkov čakateľov na umiestnenie v zariadeniach sociálnych služieb.

Zákaz zveriť maloleté dieťa do náhradnej osobnej starostlivosti osobe, u ktorej nie je vylúčená homosexuálna, pedofilná alebo zoofilná sexuálna orientácia, sa do zákona zavádzať nebude. Plénum NR SR totiž vo štvrtok nepodporilo novelu zákona o rodine od poslancov ĽS Naše Slovensko.

Autori návrhu tvrdili, že ich právna norma by zlepšila ochranu práv detí na život v tradičnej heterosexuálnej rodine. "Prijatím tejto novely sa vytvorí garancia, že deti neskončia v zákonnej starostlivosti u prejavených homosexuálov, pedofilov alebo zoofilov, a tým nebude ohrozený ich ďalší mravný a zdravotný vývoj," argumentovali.

Do druhého čítania neprešla ani ich novela zákona o sociálnych službách, ktorej cieľom bolo zabezpečiť povinné zverejňovanie poradovníkov čakateľov na umiestnenie v zariadeniach sociálnych služieb. Tá sa mala týkať aj vyšších územných celkov. Čakajúci občania by tak mali aktuálny prehľad, v akom poradí sa nachádzajú.


Stopku dostal aj ďalší návrh ĽS Naše Slovensko, ktorým bola novela zákona o stavebnom sporení. Jej cieľom bolo zatraktívniť stavebné sporenie a zvýšiť štátnu podporu na rozvoj bývania obyvateľov. Do ďalšieho legislatívneho procesu sa nedostala ani novela Zákonníka práce, ktorá mala dosiahnuť, aby 24. december bol rovnocenným sviatkom a dňom pracovného pokoja tak ako 25. a 26. december.

Z prítomných 131 poslancov hlasovalo jedenásť poslancov hlasovanie odignorovalo, až štyridsať poslancov hlasovalo proti návrhu. Doslova alibisticky sa zdržalo 56 poslancov. Okrem trinástich poslancov klubu ĽS Naše Slovensko dokázalo hlasovať za tento návrh len jedenásť ďalších poslancov.

Zdroj: prehladsprav.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti