VIDEO: Dodávka narazila do davu ľudí v Barcelone

17.08.2017 | 17:50
  0
Katalánska polícia potvrdila, že sa jedná o teroristický útok. Oficiálne údaje od katalánskej polície: 13 obetí, desiatky zranených

Dodávka zrazila niekoľko ľudí na ulici La Rambla v centre španielskej Barcelony.

Dodávka podľa denníka El País narazila do ľudí v čase, keď prechádzali cez cestu na svetelnej križovatke. Šofér po náraze vozidlo opustil a nechal ho na mieste.

Stanice metra boli uzavreté. Bolo vidieť ako nakupujúci a chodci utekali do budov keď ozbrojená polícia zasahovala na mieste.

Niekoľko ľudí je podľa prvých informácií zranených a zasahujú tam záchranári.

Polícia evakuovala oblasť vrátane hlavného námestia Plaza de Catalunya, ktoré sa nachádza v blízkosti.

Podľa katalánskej televízie sú v Barcelone v reštaurácii dvaja ozbrojení muži a zrejme držia rukojemníkov.

Katalánska polícia potvrdila, že sa jedná o teroristický útok. 

left

El Periodico tvrdí, že CIA varovala miestnu políciu už pred dvomi mesiacmi o možnom teroristickom útoku na La Rambla.

Španielske médiá informujú, že polícia pátra ešte po druhej dodávke. Polícia uzavrela aj Portal de l'Àngel, najdôležitejšiu obchodnú ulicu v meste.

Denník Guardian s odvolaním na rozhlasovú stanicu Cadena Ser oznámil, že vo vnútri dodávky sa našiel španielsky preukaz totožnosti s arabským menom. Cedena Ser tiež tvrdí, s odvolaním sa na policajné zdroje, že počet usmrtených obetí je 13.

TV3 oficiálne potvrdila 13 mŕtvych a desiatky zranených.

Oficiálne údaje od katalánskej polície: Jeden mŕtvy, 32 zranených, z toho 10 vážne. Predošlé údaje z miestnych médií boli nepravdivé.

left

Španielske ministerstvo vnútra zatiaľ potvrdilo síce iba jednu obeť útoku, avšak médiá už skôr s odvolaním sa na nemenované policajné zdroje informovali, že obetí môže byť 10-13. Medzi 32 zranenými je vraj desať osôb vo vážnom stave.

Katalánske ministerstvo vnútra zatiaľ potvrdilo 13 mŕtvych a vyše 50 zranených. 

Muž, ktorého zadržala polícia, je pravdepodobne Driss Oukabir. Ide o mladého muža so severoafrickými koreňmi z francúzskeho Marseille žijúceho v španielskej Girone. Očití svedkovia však už skôr hovorili o tom, že za volantom dodávky sedel dvadsiatnik.

Atentát s veľkým počtom obetí Španielsko zažilo naposledy 11. marca 2004, keď na madridskej stanici Atocha explodovalo niekoľko nastražených bombových náloží. Zahynulo vtedy 191 ľudí. Španielskej úrady z jeho spáchania spočiatku podozrievali baskických separatistov, prihlásila sa však k nemu teroristická sieť al-Káida.

Policajné zdroje El País hovoria, že ozbrojenci sa schovali v reštaurácii vo štvrti Raval, na ulici, ktorá ústí do Rambly. Miestna TV-3 tvrdí, že vodič je zavretý s rukojemníkmi v blízkej tureckej reštaurácii v La Boqueria.

 

Zdroj: TheSun/ DailyMail/ElPeriodico/ElPais/TV-3/TheGuardian

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti