Na základe rozhodnutie súdu, musí firma Volkswagen prijať znovu do zamestnania teroristu

14.03.2018 | 12:01
  0
Zamestnanec mal väzby na islamský štát a vyhrážal sa svojím kolegom.

Nemecký súd nariadil automobilke Volkswagen znovu prijať do zamestnania muža, ktorého spoločnosť prepustila upodozrievala z teroristických aktivít. Firma totiž nedokázala preukázať, že ich bývalý zamestnanec predstavuje skutočnú hrozbu.

„Samotné podozrenie, že osoba patrí k radikálnemu džihádistickému hnutiu, ako aj preventívne odobratie pasu, nie je dostatočným dôvodom na ukončenie pracovného pomeru,“ uviedol vo svojom verditke súd v spolkovom štáte Dolné Sasko.

Nemecký občan alžírskeho pôvodu Samir B. pracoval ako montážny pracovník v jednom zo závodov Volkswagenu v meste Wolfsburg.

V decembri roku 2014 bol zadržaný na letisku v Hannoveri, keď sa snažil odletieť do Istanbulu. Polícia vtedy u neho našla viac ako 9-tisíc eur v hotovosti a v batožine dron. Muž bol podozrivý z toho, že na svojej ceste do Sýrie a Iraku sa plánoval pripojiť k islamskému štátu. Nemecké orgány mu následne odobrali cestovné doklady. Samir B. sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal, ale súd svoj verdikt potvrdil. Odôvodnil to tým, že muž bol členom miestnej radikálnej islamistickej skupiny a mal kontakty s „mnohými ľuďmi, ktorí sa pripojili k islamskému štátu“.

Samira B. v nadväznosti na rozhodnutie súdu prepustil jeho zamestnávateľ. Volkswagen ako dôvod uviedol, že zamestnanec predstavuje hrozbu pre „mier a bezpečnosť“ firmy. Muž sa proti rozhodnutiu spoločnosti odvolal. Právnici nemeckej automobilky argumentovali, že zamestnanec sa svojim kolegom vyhrážal a údajne im hovoril, že „všetci zomrú“. Boli tiež obavy, že muž by mohol v závode spáchať teroristický útok.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti