Na severnej D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom sa zrazili desiatky áut

20.04.2017 | 11:10
  0
Celkovo dvadsaťštyri zranených, z toho dvoch ťažko, šesť stredne a šestnásť ľahko si vyžiadala štvrtková ranná reťazová dopravná nehoda na D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom.

BRATISLAVA 20. apríla – Celkovo dvadsaťštyri zranených, z toho dvoch ťažko, šesť stredne a šestnásť ľahko si vyžiadala štvrtková ranná reťazová dopravná nehoda na D1 medzi Popradom a Spišským Štvrtkom, priblížil agentúre SITA aktuálne čísla hovorca záchranárov Boris Chmel. „Podľa mojich informácií medzi zranenými deti neboli,” povedal krátko po ukončení záchrannej akcie. Na mieste dnes podľa jeho slov zasahovalo sedem posádok Záchrannej zdravotnej služby, ktoré transportovali pacientov do nemocníc v Poprade, Spišskej Novej Vsi, Levoči a Kežmarku.

„Zranení sú momentálne na centrálnom príjme,“ potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda. Šesť pacientov bolo prevezených do levočskej nemocnice. „Momentálne sa im vykonávajú všetky potrebné vyšetrenia,“ uviedla Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti AGEL SK, pod ktorú nemocnica patrí.

Nehoda sa stala po 6:00, na mieste sa zrazilo do 40 vozidiel, časť D1 je preto naďalej uzatvorená. Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) boli všetci účastníci nehody evakuovaní z havarovaných vozidiel. Tým, ktorí zranení neboli, poskytli v evakuačných autobusoch HaZZ deky a teplé nápoje. Hasiči na mieste v spolupráci s odťahovou službou pracujú na uvoľňovaní cestnej komunikácie. Situáciu komplikuje veľmi nepriaznivé počasie – silný vietor a snehová búrka.

left

left

left

Zdroj: SITA

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti