Na jeseň bude v Nemecku fungovať prvé centrum pre spracovanie žiadostí o azyl

29.03.2018 | 11:51
  0
Berlín chce týmto krokom riešiť množstvo migrantov v krajine.

Nemecké ministerstvo vnútra plánuje čoskoro predstaviť plán na vytvorenie prvého spolkového migračného centra pre spracovanie žiadostí o azyl, ktoré bude mať za úlohu riešiť aj deportácie. Oznámil to štátny tajomník nemeckého ministerstva vnútra.

„Ministerstvo vnútra chce otvoriť zariadenie na jeseň,“ povedal Stephan Mayer pre nemecký denník Süddeutsche Zeitung s tým, že centrum bude fungovať na základe spolkových zákonov a bude pod dohľadom polície.

Po veľkonočných sviatkoch budú nemeckým ministerstvom vnútra prezentované bližšie podrobnosti. Centrum bude zodpovedné za prijímanie, spracovanie, rozmiestnenie a repatriáciu imigrantov, ktorí do Nemecka pricestovali v rámci politiky otvorených dverí po roku 2015. Celkovo prišlo do krajiny takmer milión utečencov.

O konkrétnom mieste, kde sa centrum bude nachádzať prebiehajú diskusie. Do úvahy pripadajú existujúce tranzitné strediská v bavorskom Manchingu a Bambergu a rovnako aj prijímacie centrum v Giessene - severne od Frankfurtu, v ktorom je celková kapacita 13-tisíc ľudí.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti