Na diskotéku v meste Konstanz vtrhol Iračan a spustil paľbu

30.07.2017 | 15:25
  0
Pri streľbe na diskotéke v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko zomreli dvaja ľudia vrátane útočníka. Informovala o tom miestna polícia.

K streľbe došlo v nočnom klube v meste Konstanz v nedeľu v skorých ranných hodinách. Štyria ľudia tiež utrpeli zranenia, z nich traja vážne. Útočníka identifikovali ako 34-ročného Iračana, ktorý žil nejakú dobu v meste.

Útočník v klube spustil paľbu, pričom zabil jednu osobu a ďalšie zranil, než ho na ulici pri pokuse o útek postrelila polícia. Neskôr v nemocnici zomrel. Pri prestrelke utrpel zranenia aj jeden policajt.

Muž bol polícii známy pre predchádzajúce porušenia zákona, uviedla polícia bez spresnenia. Motív činu zatiaľ nie je známy, podľa polície však nie sú dôkazy, že by súvisel s terorizmom. Podľa doterajších predpokladov konal páchateľ sám.

Podľa spravodajskej stanice BBC aj polícia potvrdila, že útočníkom bol 34-ročný Iračan. Nebol žiadateľom o azyl, v Nemecku žil vraj dlhú dobu a určitý čas v oblasti mesta Konstanz.

Viaceré nemecké denníky informovali, že osobou, ktorú zabil, bola návštevníkom klubu. Jednou zo zranených osôb je údajne člen ochranky podniku, ktorý sa pokúsil strelca zastaviť.

Polícia bola nasadená do akcie po niekoľkých tiesňových volaniach, ktoré prišli okolo 4.30 h. Na mieste činu zasahovali aj špeciálne jednotky a vrtuľník.

Zdroj: SITA/BBC


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti