Muž strieľajúci na migrantov v Taliansku je bývalý politik

05.02.2018 | 11:45
  0
Predseda strany Ligy Severu v reakcii vyhlásil, že rasové napätie v Taliansku vyplýva z masového prisťahovalectva.

Polícia identifikovala strelca, ktorý v sobotu zaútočil na niekoľkých cudzincov v talianskom meste Macerata. Má ním byť  28-ročný Luca Traini, ktorý svojho času neúspešne kandidoval za taliansku pravicovú stranu Liga Severu.

Pri údajne rasovo motivovanom útoku bolo zranených šesť ľudí, z nich štyria sú pôvodom z Afriky. Polícia zatkla Trainiho na mieste činu. Bývalý kandidát Ligy Severu mal cez ramená prevesenú taliansku vlajku. Pištoľ, ktorou strieľal bola nájdená v jeho automobile.

Spravodajský portál RT informoval, že tento neúspešný politik Ligy Severu mal na svojej hlave vytetovaný symbol neofašistického zoskupenia pod názvom Tretia pozícia.

Zdroje z jeho prostredia pre denník La Repubblica uviedli, že Traini žil so svojou babičkou a mal aj černošských kamarátov. V októbri minulého roku ho však mali pre jeho extrémistické nálady vylúčiť z miestnej telocvične.

Politická strana Liga Severu (LN) sa dlhodobo usiluje o odčlenenie bohatého regiónu severného Talianska od juhu, ktorý považuje za zaostalý. Momentálne však presadzuje euroskeptickú platformu, vrátane tvrdej línie proti migrantom.

Predseda LN Matteo Salvini, sa od streľby dištancoval, avšak zo zodpovednosti za rasové napätie v krajine obvinil masové prisťahovalectvo. Sobotný incident nastal po tom, ako boli zverejnené správy, že istý Nigérijčan zabil na predmestí 18-ročné dievča. Špekuluje sa preto, že streľba na cudzincov môže súvisieť práve s touto vraždou.

„Neviem sa dočkať, kým sa dostanem do vlády, aby sme obnovili bezpečnosť, sociálnu spravodlivosť a pokoj v Taliansku,“ vyhlásil Salvini.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti