Moslimka „zaparkovala“ svoj koberec medzi dve autá v Auparku

16.08.2017 | 20:20
  0
Bratislavské noviny článok zo svojej stránky odstránili. InfoVojna článok odstraňovať nebude, nejedná sa o naše tvrdenie. Zverejnenie a následné zmazanie článku sú indikácie pre čitateľov ako posudzovať validitu článkov na bratislavskenoviny.sk . Tu je ich vyjadrenie:

Zisťovali sme, či ide o realitu...

Podľa informácií, ktoré sa Bratislavským novinám podarilo zistiť, je fotografia autentická a vznikla včera, teda v utorok 15. augusta na parkovisku v Auparku. „Keď mi ju známy poslal, myslel som, že ide o nejakú žartovnú koláž urobenú vo photoshope, ale odpísal mi, že ak neverím, tak sa môžem prísť do garáží osobne pozrieť, lebo sa tam ešte stále modlí,“ napísal nám muž, ktorý fotografiu medzi prvými zdieľal na sociálnej sieti. „Neviem, či je to tam bežný jav, ale myslím si, že takýchto modliacich sa moslimov otočených smerom k Mekke budeme u nás vidieť čoraz viac a na rôznych miestach,“ dodal.

Oslovili sme v tejto súvislosti aj organizáciu Komunita moslimov na Slovensku, kde nám okolnosti fotografie vysvetlili: „Nakoľko na Slovensku nie sú žiadne mešity a v Bratislave je len niekoľko modlitební, pričom nie všetci moslimovia vedia, kde sa nachádzajú, tak v čase modlenia môžu na tento účel využiť akýkoľvek verejný priestor. Ak bola vyzutá a mala na zemi koberec, tak je to v poriadku. My – moslimovia sa modlíme päťkrát denne – naposledy hodinu pred západom slnka.“  

Niekomu môže pripadať takýto obraz zvláštne, ale zrejme je to len otázka zvyku. Bratislava bola vždy typická tým, že tu dokázali výborne spolunažívať rôzne národnosti i náboženstvá. „Po Bratislave pochodujú každý deň prívrženci hnutia Haré Krišna a spievajú si svoje náboženské piesne a nikomu to už neprekáža, ani sa nad tým nepozastavuje. Tak neviem, prečo by mali niekoho rušiť moslimovia pri svojich každodenným modlitbách,“ dodal hovorca moslimov – muž menom Hidbani.

Zdroj: bratislavskenoviny.sk

Pôvodný článok:

left


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti