Moskva vymenovala herca Stevena Seagala za ambasádora pre rusko-americké vzťahy

05.08.2018 | 15:32
  0
Seagal je od roku 2016 držiteľom ruského občianstva a uchováva si priateľské kontakty s ruským prezidentom Putinom.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí vymenovalo americkú hviezdu akčných filmov Stevena Seagala za svojho špeciálneho vyslanca pre rusko-americké vzťahy. Tento krok má prehĺbiť kultúrne, umelecké a humanitárne vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom.

Táto funkcia nie je platená a je porovnateľná s úlohou vyslancov dobrej vôle OSN, informovala v sobotu agentúra DPA.

Seagal je od roku 2016 držiteľom ruského občianstva a uchováva si priateľské kontakty s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Vzťahy medzi krajinami sa za uplynulé roky výrazne zhoršili ohľadom údajného zasahovania Moskvy do amerických prezidentských volieb či pre otázku riešenia situácie v Sýrii a na Ukrajine.

"Vždy som mal veľkú túžbu robiť všetko, čo je v mojich silách, pre to, aby som pomohol zlepšiť rusko-americké vzťahy. Neoficiálne som v tomto smere pracoval mnoho rokov a teraz som veľmi vďačný za príležitosť robiť to isté aj oficiálne," povedal Seagal, ktorého citovala spravodajská stanica RT.

"Ide o prípad, keď ľudská diplomacia vychádza v ústrety tradičnej diplomacii," uviedol vo vyhlásení ruský rezort zahraničných vecí. Seagal, ktorý má podľa svojej webovej stránky 66 rokov, je pravidelným návštevníkom Ruska už viac než desaťročie. S Putinom ho spája láska k bojovým umeniam.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti