Moskva sa domnieva, že Británia niečo skrýva, keď reaguje tak podráždene

15.03.2018 | 16:30
  0
Najnovšie napätie súvisí s obvineniami zo strany Londýna, že za otravou rusko-britského špióna Sergeja Skripaľa stojí Rusko.

Predstavitelia Veľkej Británie sú nervózni a zrejmé majú čo skrývať. V reakcii na ostré vyhlásenie britského misterstva obrany to uviedla hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Mária Zacharová.

Britský minister obrany Gavin Williamson v nadväznosti na vyhostenie 23 ruských diplomatov povedal, že „Rusko by malo odísť a čušať“.

„Čo ešte môže odkázať minister obrany krajiny, ktorá ukrýva informácie o používaní bojových chemických prostriedkov na svojom území a nechce zverejniť dostupné informácie, tak ako to vyžaduje Dohovor o zákaze chemických zbraní? Londýn niečo skrýva. Naši partneri znervózneli,“ uviedla Zacharová na Facebooku.

Po tom ako bol Williamson minulý rok vymenovaný za nového britského mistra obrany, vyvolal vo svojom prvom zásadnom prejave vo funkcii rozruch.

„Úprimne povedané, Rusko by malo odísť a čušať. Ak budú reagovať na kroky, ktoré prijmeme, budeme sa nimi zaoberať a uvažovať o ďalších možnostiach,“ povedal britský minister.

Zároveň prisľúbil, že Spojené kráľovstvo bude investovať 48 miliónov libier do vybudovania centra na obranu pred chemickými zbraňami, v obave z rastúcej hrozby zo strany Ruska a Severnej Kórey.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti