'Moderátor' Noro Dolinský TA3 vs ostatní SK moderátori (zmazané screeny)

19.03.2018 | 20:52
  0
A vyzeralo to, že sú to takí slušní ľudia...

Z FB Ľuboša Blahu:

Trhá mi srdce, že sa kvôli mne rozhádala naša slávna žurnalistická "elita" na čele s Branislavom Dobšinským z SRo, Norom Dolinským z TA3 a manželmi Kovačičovcami z Markízy (Michal Kovačič) a STV (Zuzana Hanzelová). Blaha už zjavne môže aj za to, že si novinári vyčítajú, kto s kým kde spí, kto sa z čoho liečil a kto afektuje. Som ozaj dojatý: patrím medzi najväčších fanúšikov slovenských médií, ktoré sa pýšia svojou priam kozmickou objektivitou a hrozne ma rozosmutnelo, že sa kvôli mne takto vulgárne masakrovali - a vyzeralo to, že sú to takí slušní ľudia, ach, ešte aj na svojom FB profile majú, že sú slušní, no ja to proste nechápem.

Ale vážne: včerajšia slávna výmena názorov slovenských novinárov na facebooku bola pre mnohých ľudí lepším predstavením než finále Ligy majstrov. Vo videu to máte rozpísané, ja to len zhrniem. Východiskom hádky bolo to, že Dolinskému z TA3 jeho kolegovia z RTVS vyčítali, že mňa ako hosťa v diskusii málo prerušoval. Ak ste tú debatu videli, tak vám určite neušlo, že Dolinský ma prerušoval zhruba pri každej druhej vete a žiadnemu inému hosťovi neprestajne neskákal do reči tak ako mne. Ale to je pre partiu z verejnoprávnej (!) RTVS málo, pretože Dobšinský zjavne očakáva, že treba po jeho vzore skákať do reči po každom druhom slove.

Hanzelová z STV v diskusii neskrýva svoj obdiv k Dobšinskému, ktorý sa stal na Slovensku prototypom novinára, ktorý nielenže nedokáže skryť svoju nenávisť voči ľavicovým politikom, nedokáže nechať dohovoriť vetu a nedokáže nezávislo odmoderovať ani predpoveď počasia, ale toto všetko navyše rozhlasovému poslucháčovi ponúka prostredníctvom neuchopiteľného brblania, s nulovou artikuláciou a pejoratívnymi poznámkami. Gratulujem, toto je vzor pani Hanzelovej z RTVS.

Ale je to vidieť. Pani Hanzelová konzistentne ide v šľapajách svojej modly a namiesto nezávislého informovania v Správach verejnoprávnej RTVS s ideologickým zápalom oddanej zväzáčky podsúva svoje liberálne názory, presvedčenia a ideologické skratky, a to všetko s podobným odhodlaním ako priemerný severokórejský novinár.

Dolinský pani Hanzelovej mimoriadne "džentlmensky" pripomína, že on sa "s nikým nevyspal v garáži TA3 pod priemyselnými kamerami" a potom jej manželovi z Markízy, ktorý sa do debaty zapojí iba drobnými provokáciami, vysvetľuje, že "ako jej manžela" by ho to malo trápiť. Úchvatné. Slovenské médiá dokazujú svoju morálnu autoritu ozaj originálnym spôsobom.

Obvinenia Dolinského však pani Hanzelovej zjavne nevadia, iba si párkrát vymenia názor na to, kto je viac trápny. Oveľa viac sa jej očividne dotkol Dolinského útok na Dobšinského, ktorý v 90.rokoch podľa Dolinského "prešiel liečbou". Nezaujatý divák si nad sáčkom s pukancami pri sledovaní tejto elitnej novinárskej šou môže len domýšľať, z čoho že sa to pán Dobšinský liečil.

Aktéri tohto vysoko kultivovaného sporu si vzájomne nadávajú do toho, že sú hysterickí a ako správni slovenskí novinári všetci do jedného napíšu slovo "hysterický" s mäkkým i, pretože novinári na Slovensku nepotrebujú poznať gramatiku, dôležité je, že majú ten správny pravicový názor a vedia skákať do reči, nič iné netreba. Fantastické. V záverečnej etape tohto pamätného súboja sa objaví Ladislav Bariak z Aktualít, ktorý z čírej kolegiality všetkým prítomným pripomína, že si diskusiu odfotil, takže nemá zmysel nič mazať. Ďalší morálny výkvet.

Ja len, že toto je slovenská žurnalistika. Partia pubertiakov, ktorí nie sú schopní skrývať svoje poltiické názory a cítia sa povolaní na to, aby bez nulového mandátu presadzovali svoje ideologické presvedčenia, politické preferencie a zvrátené predstavy o úlohe novinára. Mňa desí, že takíto ľudia pracujú vo verejnoprávnej televízii a rozhlase, ktorú ako koncesionári platíme všetci, aby sme zabezpečili jej vyváženosť. Dobšinský a Hanzelová - to je, prosím pekne, vyváženosť. Dvaja kovaní liberálni pravičiari, ktorí otvorene pohŕdajú polovicou Slovenska.

Ja pevne verím, že po tom, čo predviedli na sociálnych sieťach, sa všetci pekne spakujú a poberú sa zo slovenského verejného priestoru kade ľahšie. Pretože toto je ťažko cez čiaru. Fakt si to pozrite, priatelia. Ja si z toho robím srandu, pretože som veselá povaha, ale ubezpečujem vás, že to nie je na smiech. Toto je úplné dno.

Zdroj: facebook.com/lubos.blaha.


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti