Minister Richter by mal namiesto Kotlebu chodiť strážiť vlaky

17.01.2017 | 18:55
  0
Katalin Tara sa zamýšľa nad "sociálnou" demokraciou na Slovensku.

Vo viacerých častiach Ameriky, či už severnej, strednej-latinskej, či v Karibiku je bežné, že v supermarketoch, vám nákup do tašiek zabalia. V USA, sú to obvykle zamestnanci supermarketov, ale v chudobných častiach Latinskej Ameriky-výškou mesačného zárobku veľmi podobným Slovensku (Mexičan dnes zarába toľko, čo Slovák na východnom Slovensku, v niektorých častiach dokonca oveľa viac), supermarkety baličov nákupov neplatia. Jednoducho ráno do veľkého obchodného reťazca (Walmark, Chedraui) "nabehne päťdesiat ľudí, každý sa postaví k jednej pokladni a balia tovar. Všetci nakupujúci vedia, že títo ľudia nemajú pracovnú zmluvu, preto je všade zvykom, dať takémuto človeku pár centov. Keď nedáte nič, nič sa nedeje. Je to vaše slobodné rozhodnutie. Tovar vám zabalia aj zadarmo.

Keď som takýchto ľudí spovedala koľko pritom zarobia, bolo to v priemere dvadsať centov za jedno balenie, pričom tí šikovnejší zabalili za desať hodín aj 500 nákupov. To nie je na pomery v Latinskej Amerike také zlé, pretože ak takýto balič, ide do práce dvadsať dní mesačne, tak podľa mojich zistení, zarobí od 700-do 1100 USD. Štát mu ale v takomto prípade neplatí žiadne dávky v nezamestnanosti a je len na ňom, či si zdravotné poistenie zaplatí, alebo nie. Ak nie, v prípade choroby alebo úrazu, dostane len prvú pomoc. Všetko ostatné si musí zaplatiť-alebo zomrieť.  Rovnako, ak si nezaplatí sociálne poistenie, nezarátavaju sa mu roku do dôchodku. Má to pre štát zásadnú výhodu. Nemusí platiť veľkému percentu ľudí dávku v nezamestnanosti. Je to jednoduché: Nechceš pracovať? Nedostaneš nič! Ak však pracuješ ako pomocná sila, nemusíš platiť dane zo mzdy a odvody do poisťovní (zdravotná, sociálna) a fondov.

Je to dobrovoľné a len na tebe!  Viete aký je výsledok? Každý kto môže, si to platí. Tiež každý pracuje ako môže, pretože štát sa o nikoho, komu sa nechce robiť nepostará. Tak vyzerá skutočná sloboda v realite. Nikto potom nenadáva na druhého, že nerobí, ako napr. ľudia na Slovensku, nadávajú na Cigáňov. Krajiny v Amerike, nemajú teda ani polovičku spoločenskej agresivity, plynúcej zo sociálnych rozdielov, ako v krajinách, kde sa hráte na sociálnu demokraciu. Nikto by im totiž v Latinskej Amerike, nič zadarmo nedal. A pracujú všetci čo pracovať môžu, verte mi. Inak totiž neprežijú, lebo kradnúť, sa nevypláca, hlavne v Latinskej Amerike. To celý svet mohol pochopiť, keď skupina mladých zlodejov pred pár rokmi vykrádala systematicky dedinu v Guatemale. V miestnej komunite to vyvolalo taký odpor k zlodejom, že keď jednu zlodejku chytili, dav ľudí sa tak rozbesnil, že ju upálili za živa na námestí!

Na Slovensku sa hrate na sociálnych demokratov a namiesto skutočného poriadku zo zneužívateľmi systému, ich všetci desaťročie síce odsudzujete a odsuvate na okraj spoločnosti ako neprispôsobivých, ale platíte! Štát totiž platí obrovské čiastky na dávky v nezamestnanosti a len kvôli tomu, zhruba desať percent ľudí, sú dlhodobo nezamestnaní.

To samozrejme vyvoláva dopyt po finančných zdrojoch. Preto minister Richter sa postaví pred národ a s kamennou tvaru vám povie lož roka: "Bojujeme proti asociálom, tak ideme zrušiť prácu na dohodu!" A ešte mu polovička národa zatlieska!

Ale to predsa nie je žiadny boj s asociálmi! To je len uberanie ďalšej slobody už aj študentom a dôchodcom, ktorí na pracovnú dohodu pracovali! Riešenie je presne opačné! Zrušiť dlhodobo nezamestnaným dávky v nezamestnanosti a dovoliť im pracovať bez nutnosti platiť odvody! Konečne by aj slovenské supermarkety mali ďalšiu službu! Balenie nákupov, lebo každý Slovák, by radšej dal pracujúcemu Cigáňovi desať-dvadsať centov za balenie nákupu v supermarkete, ako ho vidiel sedieť denne na lavičke na námestí a "šmírovať," kde čo ukradne, alebo ktorému dieťaťu vezme z tašky mobil! Žiadny Cigáň by tiež nepostával pred poštou v čase dávok! Necestovali by do mesta za sociálnymi dávkami vo vlakoch, kde potom páchajú násilnosti! Nebolo by treba ich strážiť a nikto na Slovensku by nenadával Kotlebovi, že hliadkuje vo vlakoch, čo vyvoláva napätie a obrovskú polarizáciu spoločnosti! Kto je teda na vine? Cigáň, ktorému vytvárate priestor na špekulácie, alebo Richter, ktorý radšej klame a ruši pracovné dohody, ako by mal dávky pre dlhodobo nezamestnaných zrušiť?

Vaše európske hranie sa na sociálnych demokratov, nalákalo do Európy aj milióny utečencov zo stredného východu.

Tak voľte všetci Fica a sociálnu demokraciu!

Narovinu, keby neexistovali dávky pre dlhodobo nezamestnaných a dávky v sociálnej núdzi (minimálne pre emigrantov), nikdy by ste v Európe utečeneckú krízu takýchto kolosálnych rozmerov nemali.

Hrajte sa radšej s deťmi na piesku, ako na sociálnych demokratov.


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti