Merkelovej darček spoluobčanom - vianočné protiteroristické bariéry

27.11.2017 | 12:45
  0
Nemecké mestá bojujú proti teroristom aj do darčekového balenia zahalenými bariérami.

V nadchádzajúcom adventnom období sa po celom Nemecku začali na miestnych vianočných trhoch objavovať protiteroristické bariéry, ktoré sú zahalené do darčekového balenia.

"Zrazu sa počas noci v centre mesta Bochum objavili veľké vianočné balíčky zabalené v krásnom baliacom papieri ozdobeného hviezdičkami, jedľami a zviazaných červenou stuhou," napísal vo svojom článku nemecký denník Die Welt o najnovšej multikulturálnej "dekorácii" v meste Bochum, ktoré sa nachádza v spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko.

"Pre nás bolo dôležité premeniť tieto škaredé bariéry na krásne ozdobné teleso," vysvetlil marketingový predstaviteľ mesta Bochum.

"To je aj dôvod, prečo sme vyše tonu vážiace vrecia s pieskom zabalili do papieru a ozdobili stuhou," pokračoval predstaviteľ mesta.

Ako dodáva denník die Welt, pešia zóna v tomto nemeckom meste bude z dôvodu vianočných trhov uzavretá pre dopravu po prvý krát.
 
Ďalšie objekty, ktoré majú slúžiť ako bariéra pred možným teroristickým útokom nákladným vozidlom, dostali kvôli ich podobe pripomínajúcu obľúbenú detskú skladačku, prezývku #MerkelLego. Kancelárka Merkelová je v nemeckej spoločnosti široko vnímaná ako najviac zodpovedná za príchod teroristov do Nemecka, kvôli jej politike otvorených dverí z roku 2015.

V decembri minulého roku krátko pred sviatkami vrazilo do davu na vianočnom trhu v centrálnej berlínskej štvrti Charlottenburg nákladné vozidlo, ktoré spôsobilo smrteľné zranenia 12 osobám a 48 ľudí bolo zranených. Páchateľom bol podľa oficiálnej verzie istý Tunisan, ktorého na úteku v meste Miláno zastrelila talianska polícia.

Zdroj: breitbart.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti