Merkelová priznala existenciu no-go zón v Nemecku

28.02.2018 | 11:11
  0
V rozhovore pre nemeckú televíziu sa však kancelárka vyhla hodnoteniu kriminality utečencov.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v rozhovore pre televíznu stanicu RTL priznala, že v Nemecku existujú oblasti, kde sa ľudia necítia bezpečne. Dodala, že je načase, aby úrady zaistili občanom bezpečnosť.

„Zaistenie domácej bezpečnosti je povinnosťou štátu, štát má mocenský monopol, štát musí zabezpečiť právo občanom, aby sa kedykoľvek na verejnosti mohli stretávať a pohybovať,“ uviedla Merkelová.

V tejto súvislosti priznala aj existenciu tzv. no-go zón, v ktorých žijú prisťahovalci.

„Existujú také miesta a je potrebné ich pomenovať pravým menom a treba s tým niečo urobiť,“ pokračovala kancelárka.

„Samozrejme, že príchod toľkých utečencov vyvolal množstvo otázok,“ reagovala na ostrú kritiky jej politiky otvorených dverí a neochoty stanoviť hornú hranicu množstva prijatých utečencov. Dodala, že jej vláda zažila ohľadne utečeneckej krízy ťažké časy.

Šéfka nemeckej vlády sa však vyhla téme násilných trestných činov spáchaných migrantmi.

Rozhovor pre nemeckú televíziu poskytla len niekoľko týždňov po tom, ako vládou financovaná štúdia poukázala na drastické zvýšenie násilných trestných činov zo strany prisťahovalcov mužského pohlavia vo veku od 14 do 30 rokov. Podľa uvedeného dokumentu masívny príliv žiadateľov o azyl viedol k nárastu násilných trestných činov. K názoru dospela skupina nemeckých kriminológov a forenzných expertov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti