Merkelová je autokrat, ktorý pochoval vlastnú stranu, tvrdí bývalý podpredseda OBSE a exposlanec za CDU

31.10.2018 | 19:07
  0
Willy Wimmer nevidí v súčasnej CDU vhodného kanidáta, ktorý by kancelárku nahradil.

Vládna koalícia Angely Merkelovej prehráva vo voľbách a jej popularita sa znižuje. Dôvodom je príklon k autokratickým spôsobom a nevraživosť voči koaličným lídrom. V rozhovore pre RT to vyhlásil bývalý poslanec za CDU Willy Wimmer, ktorý v minulosti pôsobil ako predseda obranného výboru nemeckého parlamentu a v rokoch 1994 až 2000 bol podpredsedom parlamentného zhromaždenia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

„Všetko začalo koncom posledného desaťročia, keď sa v roku 2008 objavila finančná kríza. Odvtedy jej rozhodnutia začali pripomínať autokratické spôsoby,“ upozornil nemecký politik, ktorý v súčasnosti nevidí vhodného kandidáta do kresla šéfa vlády.

„Keď sa dnes pozriete na Kresťanskodemokratickú úniu, je to cintorín obetí Merkelovej,“ pokračoval Wimmer. Podľa neho súčasná situácia v CDU je dôvodom toho, že je veľmi ťažké nájsť správnu osobu, ktorá by Merkelovú nahradila. Dodal, že problémy v štáte a jej spôsob politiky majú veľký vplyv na popularitu CDU.

„Výsledky volieb v Bavorsku a Hessensku boli dôsledkom Merkelovej rozhodnutí, ktoré uskutočnila v septembri 2015, keď umožnila miliónom prisťahovalcov vstúpiť do krajiny bez toho, aby sa vedelo, kto sú a čo chcú,“ skonštatoval Wimmer na záver.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti