Marián Kuffa žiada advokátsku kanceláriu Čarnogurský ULC, aby stiahla trestné oznámenie na Havrana

13.07.2018 | 11:18
  0
Advokátska kancelária Čarnogurský ULC podala trestné oznámenie pre hanobenie katolíckeho náboženstva, viery a jej predstaviteľov.

Kňaz Marián Kuffa žiada oznamovateľov, aby stiahli trestné oznámenie voči publicistovi Michalovi Havranovi.

„Po mojom štvrtkovom návrate z duchovných cvičení v zahraničí som sa dozvedel, že bolo voči pánovi Havranovi podané trestné oznámenie pre článok v Denníku SME: Pošlite Kuffu do cirkusu. Chcem týmto verejne poprosiť oznamovateľov, aby trestné oznámenie vzali späť. Nežiadam si, aby bol Michal Havran za nenávistné výroky voči mne odsúdený. Odpúšťam mu a posielam mu svoje kňazské požehnanie,“ uvádza sa vo vyhlásení Kuffu.

Advokátska kancelária Čarnogurský ULC s.r.o. podala trestné oznámenie v súvislosti s hanobením katolíckeho náboženstva, viery a jej predstaviteľov. Oznámenie konkrétne podali na autora článku na portáli denníka SME s názvom „Pošlite Kuffu do cirkusu“ s podtitulom Prelátom vyhovujú čo najdebilnejší veriaci a podnadpisom Z Márie Barbie.

Hanobenie kresťanstva?

„Autor vystupujúci pod menom Michal Havran hanobí v článku kresťanstvo a kresťanov. Z článku sála pýcha a nadraďovanie extrémistických názorov autora nad názory všetkých veriacich kresťanov. Autor sa postavil proti Bohu kresťanov a proti Ježišovi Kristovi. Článok autora je nielen nemorálny, ale aj protiprávny. Jeho zverejnením bol spáchaný trestný čin,“ uviedol Ján Čarnogurský ml. Zároveň žiada verejnoprávnu RTVS, aby s Havranom prerušila spoluprácu, pretože porušil kódex novinára.

Publicistovi verejne vyjadrilo podporu dvadsať signatárov, medzi ktorými sú aj teológovia, publicisti či politik. Trestné oznámenie považujú za útok na slobodu prejavu, zastrašovanie a zneužívanie právnej ochrany náboženského vyznania. Pod stanovisko sa podpísali evanjelickí teológovia Ondrej Prostredník, František Ábel, teológovia Miroslav Kocúr a Samuel Jezný, evanjelickí farári Jakub Pavlús a Anna Polcková, starokatolícky kňaz Martin Kováč, kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák, ale aj filozof Egon Gál, politik Ivan Štefunko či historik Miloslav Szabo.

Pohanský totem

„Kuffa skončil už predtým, svojimi apokalyptickými blábolmi o Turkoch na poníkoch v Istanbulskom dohovore a ešte predtým, hlúposťami o gendrovej diktatúre a po tom, keď prišiel v sukni s bábikou z Dráčika preoblečenou za nejaký pohanský totem a v parlamente to držal fašistom ako miništrant,“ napísal Havran v spomínanom článku o kňazovi Kuffovi.

Ten podľa spisovateľa "používa jazyk náboženského teroru, vyjadruje sa ako al-Bagdádí (vodca organizácie ISIS) a má zjavné modloslužobné praktiky.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti