Marián Kotleba ohlásil kandidatúru na prezidenta

31.05.2018 | 15:06
  0
Chce ponúknuť iný štýl politiky a hodnoty, než aké dnes symbolizuje prezidentský palác.

Predseda ĽSNS a poslanec Národnej rady (NR) SR Marian Kotleba ohlásil vo štvrtok svoju kandidatúru v budúcoročných prezidentských voľbách. Oznámil to na tlačovej konferencii v sídle strany v Banskej Bystrici.

"Nebolo ľahké akceptovať rozhodnutie strany, ktorá ma vyslala do boja o prezidentský palác a takú výzvu, ale cítim zodpovednosť voči budúcim generáciám a bez preháňania aj stupňujúcu podporu zo strany občanov. Som presvedčený, že našou úlohou nie je hľadať výhovorky a spôsoby, ako sa nedá, ale dať zo seba vždy maximum a plné nasadenie, aby Slovensko bolo lepšie," konštatoval Kotleba.


Dodal, že chce ponúknuť iný štýl politiky a hodnoty, než aké dnes symbolizuje prezidentský palác.


Hoci už dnes má k dispozícii 15 poslaneckých podpisov, odmieta bojovať o kandidatúru pomocou nich. "Prezidenta nevolia poslanci NR SR, ale občania. Od dnešného dňa začíname so zberom podpisov od občanov priamo v teréne," zdôraznil predseda ĽSNS.


Na otázku TASR, čím chce osloviť svojich potenciálnych voličov, reagoval: "Tak ako naša strana je verná programu postavenom na národnom, kresťanskom a sociálnom pilieri, aj môj program bude postavený na týchto pilieroch. Budem jasným a silným hlasom za vystúpenie Slovenska z NATO, jasným a silným hlasom proti vojne s Ruskou federáciou, ktorá sa tu, žiaľ, intenzívne pripravuje a jasným a silným hlasom za nastolenie právneho štátu a to aj prostredníctvom obnovy tých najvyšších súdov."

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska sa už o najvyšší post v štáte uchádzať nebude. Záujemcovia o palác môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky.

Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov. Kandidátov navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania, a to na základe petície podpísanej najmenej 15-tisíc občanmi.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti