Majiteľka nemeckej agentúry na pomoc migrantom priznala, že sa zmýlila a chce sa presťahovať do Poľska

06.02.2018 | 10:55
  0
Rebecca Sommerová v rozhovore pre poľský týždenník vyhlásila, že pre Nemecko je už v tejto otázke príliš neskoro.

Dobrovoľníčka spolupracujúca s utečencami a svojho času prívženkyňa rozhodnutia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej otvoriť hranice Nemecka viac ako miliónu prevažne moslimských migrantov, pripúšťa, že sa zmýlila a preto sa rozhodla emigrovať do Poľska. Pre Nemecko je podľa jej názoru teraz príliš neskoro.

Po tom, ako Rebecca Sommerová založila v roku 2012 agentúru na pomoc migrantom, s radosťou privítala príliv utečencov, ktorí do Nemecka začali prichádzať v druhej polovici roku 2015.

"V tej dobe som chcela pomôcť všetkým a skutočne som verila, že všetci títo ľudia utiekli z pekla a boli v stave úplnej núdze,“  povedala Sommerová pre poľský týždenník Do Rzeczy.

S ďalšími 300 dobrovoľníkmi začala Sommerová poskytovať novým prisťahovalcvom kurzy nemeckého jazyka s cieľom pomôcť im integrovať sa do spoločnosti.

S nádejou, že „ich stredoveký pohľad sa časom zmení“, však čoskoro došla na to, že „moslimskí utečenci vyrastali s hodnotami, ktoré sú úplne odlišné“. Sommerová poznamenala, že títo ľudia boli od detstva indoktrinovaní islamom vrátane vymývania mozgov. Poukázala tiež na ich odmietanie iných hodnôt a pohŕdanie „neveriacimi“.

To nakoniec viedlo aj ďalších dobrovoľníkov, aby s touto prácou skončili. Predovšetkým po tom, aku ju začali označovať vulgárnymi slovami.

Dobrovoľníčka teraz priznáva omyl a dodáva, že moslimská migrácia predstavuje existenciálnu hrozbu pre nemecký spôsob života. Tento problém sa podľa jej názoru ešte zhorší procesom zlučovania rodín, keď migranti budú môcť pozvať svojich príbuzných bývať do Nemecka.

Odpor Poľska a Maďarska v utečeneckej otázke môže podľa jej názoru spôsobiť, že do týchto krajín by mohli prísť bývať viacerí Francúzi a Nemci. V tejto súvislosti obe krajiny označila za možné ostrovy stability v Európe.

Zdroj: infowars.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti