Maďarský premiér: Utečenci v Európe sú moslimskými votrelcami a ekonomickými migrantmi

09.01.2018 | 11:46
  0
Viktor Orbán dodal, že prisťahovalci prišli do EÚ iba za lepším životom.

Predseda maďarskej vlády na otázku nemeckého denníka Bild, prečo Budapešť nechce akceptovať migrantov odpovedal, že týchto ľudí nepovažuje za utečencov, ale skôr za moslimských votrelcov.

Dodal, že žiadatelia o azyl zo Sýrie musia na ceste do Maďarska prekonať štyri krajiny, ktoré síce nie sú tak bohaté ako Nemecko, ale sú ekonomicky stabilné. Politik tým zrejme myslel Turecko, Grécko, Macedónsko a Srbsko.

„Takže nejde im tam o život (v týchto krajinách). Sú to len ekonomickí migranti, ktorí hľadajú lepší život,“ vysvetlil Orbán. Zdôraznil však, že hovorí len v mene Maďarov, ktorí odmietajú imigráciu. Preto podľa jeho názoru nemôže ísť vláda proti vôli ľudu.

Poznamenal tiež, že žiadny utečenec nechce ísť napríklad do Portugalska a väčšina z nich uprednostňuje život v prosperujúcom Nemecku.

Maďarský politik pri tejto príležitosti kritizoval aj politiku „otvorených dverí“ nemeckej kancelárky Angely Merkelovej: „Nikdy som nepochopil, ako sa chaos, anarchia a ilegálne prekročenie hraníc môže považovať za niečo dobré v krajine ako je Nemecko, ktoré považujeme za najlepší príklad disciplíny a právneho štátu“.

Podľa jeho najnovšieho vyjadrenia je súčasná utečenecká vlna inváziou multikulturalizmus ilúziou, pretože kresťanské a moslimské spoločnosti sa „nikdy nezjednotia“. Viktor Orbán upozornil, že prítomnosť veľkého počtu moslimov vedie k vzniku tzv. paralelných spoločností. Ako dodal, takáto situácia sa netýka Maďarska z dôvodu nízkeho počtu migrantov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti