Maďarsko: Sorosovo impérium presadzuje prostredníctvom EÚ trvalé premiestnenie utečencov

18.04.2018 | 16:45
  0
Vláda v Budapešti zároveň upozornila, že Soros nedokáže akceptovať výsledok maďarských volieb.

Maďarská vláda opätovne varovala pred hrozbou, ktorú pre krajinu predstavuje americký miliardár maďarského pôvodu George Soros. Hovorca vlády Zoltán Kovács v utorok uviedol, že Soros neakceptuje výsledok nedávnych volieb v Maďarsku a v rámci svojej proimigračnej agendy bude aj naďalej zasahovať do vnútorných záležitostí krajiny.

„Udalosti z posledných dní jasne ukázali, že George Soros nie je pripravený prijať výsledok parlamentných volieb v Maďarsku," povedal hovorca Zoltán Kovács 17. apríla. Pri tejto príležitosti zdôraznil, že Soros sa svojou podporou protivládnych protestov opätovne pokúša spochybniť legitímnosť výsledku parlamentných volieb v krajine.

„Je úplne jasné v čom sa môžeme spoľahnúť na predstaviteľov a organizácie Sorosovho impéria: Budú sa snažiť rozbiť Maďarsko. Akceptovaním mechanizmu trvalého premiestňovania desiatok tisíc prisťahovalcov sa pokúsia krajinu prinútiť vzdať sa protimigračného postoja. Toto riešenie pripravili inštitúcie EÚ v júni minulého roku prostredníctvom takzvanej reformy v Dublinu IV.,“ dodal Kovács.

Hovorca vlády v tejto súvislosti potvrdil odmietavý postoj Budapešti voči návrhom EÚ na prerozdeľovanie migrantov v rámci eurobloku. Upozornil, že maďarskí voliči vyjadrili svoj jasný postoj voči utečencom vo voľbách, ktoré sa konali začiatkom apríla.

„Voľby jasne definovali cestu, ktorú musí Maďarsko v boji proti migrácii nastúpiť,“ vyhlásil na záver Zoltán Kovács.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti